Сватби

750 автоджигити само за седмица на автомагистрала “Тракия”

750 автоджигити само за седмица е засякла стационарната камера на КАТ, монтирана в района на една от бензиностанциите на автомагистрала “Тракия” в пазарджишкия участък. Това съобщи началникът на сектор КАТ към местната Областна дирекция на МВР главен инспектор Тодор Тодоров. Резултатите са отчетени в рамките на проведената операция ТИСПОЛ и по данни на пътните полицаи нарушенията са с 300 по-малко в сравнение с предишни акции, пише в. “Монитор”. След пускането на отремонтираните участъци от пътен възел Гелеменово по аутобана до разклона за село Калугерово, където движението вече се осъществява и в двете ленти София-Пловдив и Пловдив-София, катаджиите са отчели до 1100 провинения за 7 дни, като толкова много прегрешения на водачи на превозни средства не са реализирани дори при трафика от завръщането на гастарбайтерите от Турция за Европа.

Според гл. инспектор Тодоров броят им е рекорден за последните три години. В регистъра на пътните полицаи от пазарджишката МВР дирекция са попаднали и 70 шофьори нарушители, които са препускали из областта с превишена скорост и на които са съставени актове по Закона за движение по пътищата. Между 1 и 23 август са установени общо 34 907 нарушения по пътищата, като 10 750 от тях са засечени в присъствието на екип, показват данните на Пътна полиция. Издадени са 16 787 фиша и са съставени общо 11 931 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 1749.

От началото на месеца са станали 526 катастрофи с 54-ма загинали и 673-ма ранени. Публичните изпълнители към пазарджишката дирекция на Националната агенция по приходите погват 10 шофьори нарушители с неплатени глоби за над 5000 лв. към КАТ. На нередовните ще им бъдат запорирани заплати и други възнаграждения, както и ще им се вземат автомобилите, които ще бъдат предлагани на търг за събиране на вземанията, потвърдиха от местното звено на данъчната агенция. В цялата област 50 са длъжниците, които не са си платили наложените им от КАТ и от полицията актове за нарушения в размер до 5000 лв.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com