Свържете се с нас

Стара Загора

Удължено работно време на звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Стара Загора

Published

on

Във връзка с големия брой лични документи, които подлежат на подмяна през 2020 – 2021 година, и поради големия брой желаещи да подновят своите лични документи, сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Стара Загора въвежда от 14 август 2020 г. удължено работно време (без прекъсване) на звената „Български документи за самоличност“, както следва:

Звено БДС Адрес: Работно време (делнични дни)
Областна дирекция на МВР – Стара Загора   гр. Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ № 68 08:00 – 18:00 часа
Първо РУ – Стара Загора гр. Стара Загора, ул. „Св. Княз Борис“ № 89 08:00 – 18:00 часа
Второ РУ  – Стара Загора гр. Стара Загора, кв. „Железник“, ул. „Арх. Христо Димов“, № 37 08:00 – 18:00 часа
РУ – Казанлък гр. Казанлък, ул. „Д-р Стамболски“, № 2 08:00 – 18:00 часа

Работното време на звената БДС в районните управления в гр. Чирпан, Раднево и

Гълъбово остава непроменено.   

Почивни дни за всички звена БДС са събота и неделя.

За повече информация относно издаването на български лични документи можете да посетите интернет страницата на ОДМВР – Стара Загора, раздел „Административни услуги за граждани“.

Стара Загора

Празник е! Имен ден имат…

Published

on

На 19 март почитаме паметта на светите мъченици Хрисант и Дария.

Хрисант живял във втората половина на ІІІ век.

Той бил син на римския сенатор Полемон, родом от Александрия, преселил се в столицата. По време на обучението си в Рим Хрисант, наред с другите книги попаднал и на светото Евангелие, което той прочел с внимание. Тази книга силно подействала върху душата на младежа. Той се заинтересувал, запознал се с християни и проявил жив интерес към вярата им.

Скоро се кръстил и заживял като християнин, но се криел, защото християните били преследвани от властта.

Когато баща му научил за това, се опитал да го отвърне от християнската вяра първо с убеждаване, сетне със заплахи, но Хрисант не желаел да се отрече от Христос.

Тогава Полемон решил да го ожени за красивата Дария, която била езичница.

Но вместо Дария да привлече съпруга си Хрисант към идолопоклонство, се случи обратното: тя също повярвала в Христос и се кръстила.

Тогава се намесила властта и заловили Хрисант и Дария с обвинението, че не почитат държавните божества и не им принасят жертви.

Започнали да ги изтезават, но мъчениците не отстъпвали от вярата си. Дори началникът на стражата Клавдий бил запленен от чистотата и самоотвержеността на двамата мъченици и също повярвал, а заедно с него и семейството му. Затова управителят разпоредил веднага да убият Хрисант и Дария.

Извели ги вън от Рим и край известния път Салария живи ги заровили в земята. Това станало в 284 г.

Имен ден празнуват всички, които носят името Дария, Дарин, Дарина, Найден, Найдa и производните им.

Продължете с четенето

Стара Загора

Пролетта настъпва утре

Published

on

Астрономическата пролет тази година настъпва утре, на 20 март, в 05:06 ч. , тогава е пролетното равноденствие, съобщи за БТА Пенчо Маркишки, физик от Института по астрономия при Българската академия на науките и от катедра „Астрономия“ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В този ден и час Слънцето ще пресече небесния екватор през пролетната равноденствена точка в съзвездието Риби. По този начин то ще премине от Южното в Северното звездно небе. По тази причина, докато за нас в Северното полукълбо на Земята, започва пролетта, в Южното полукълбо започва есента. В дните около пролетното равноденствие продължителността на дните нараства най-бързо – с 2 минути и 54 секунди повече на всеки следващ ден, уточни експертът.

Лятното часово време (с 1 час напред) ще бъде въведено на 31 март (неделя) в 03:00 ч. и ще бъде валидно до 27 октомври (неделя) в 04:00 ч., припомни той.

Продължете с четенето

Стара Загора

Денят има смесено влияние

Published

on

Луната е в знак Рак до 21:34 ч

Трябва да си осигурим комфортна обстановка. Сега е най-доброто време да създадем уют у дома. Подходящо време, което трябва да отделим за занимания със семейството, дома и за грижи за близките хора. Проявлението на Луната в този период се характеризира със загриженост и взаимна отдаденост. Луната ни потапя във вътрешния ни свят, прави ни чувствителни и лесно раними. Настроението е променливо и нестабилно. Нашите преживявания сега са по-важни от случващото се във външния свят. Силата, която доминира в този период, често потиска самочувствието и води до безпокойство. Не е най-добрият период за вземане на решения.

Луната в Рак увеличава чувствителността на стомаха, така че в тези дни трябва да бъдете изключително внимателни към храната. Увеличава се чувствителността и на черния дроб.

Луната е на празен ход от 20:53 ч до 21:34 ч, след което влиза в знак Лъв.

Лунен календар:  продължава 9 лунен ден до 12:44 ч

Може да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Нашият организъм сега е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване.

Труден ден. Бъдете внимателни към всичко. Не се учудвайте, ако ви се струва, че не ви върви. Не правете планове, не започвайте нови дела. Отложете вземането на отговорни решения. Постарайте се да не се занимавате с пари – не харчете, не вземайте, не давайте. Избягвайте да се срещате с недоброжелателни хора. В това време лесно могат да ви урочасат лоши очи, тъй като вътрешната енергия е отслабена. Използвайте познатите ви техники за защита. Ако получите лоши знаци, трябва да им се обърне сериозно внимание.

Необходимо е пречистване на мислите, активна самозащита от агресивната тъмнота. Ден на най-неблагоприятните събития. Измамата, гордостта и неадекватността могат да съсипят всичките ви начинания. По правило действията в тази посока в този ден винаги е наказуема, последствията са ужасни.

Следва 10 лунен ден от 12:44 ч на 19 март до 13:49 ч на 20 март

Хубав лунен ден, който има силна енергия, затова негов символ е фонтанът, олицетворяващ източника на живот. След предишния труден лунен ден,  постепенно ще започнете да се отпускате.

В 10 лунен ден става включване към егрегора на семейството. Благоприятно за развитие на партньорските отношения, за укрепване на връзките и контакти. Добре е да отделите време за родители, роднини, бъдете с децата си, със семейството си. Може да организирате семейна вечеря. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Благоприятно време за любов, творчество и духовно търсене.

Да прекратявате отношения или да слагате край на нещо не се препоръчва. Делата, започнати сега, в близко бъдеще ще бъдат успешно приключени.

Скъсани дрехи, износени обувки, скъсани копчета, счупени токове показват злоупотреба с енергията на деня.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com