Свържете се с нас

Стара Загора

Седмичен хороскоп за периода от 11 до 19 септември

Published

on

Овните да внимават! Периодът е труден, а успехът на Телците ще е променлив. Близнаците да се мобилизират, а Раците ще разполагат с чудесни възможности. За Лъвовете седмицата е плодотворна, а напрежението у Девите е засилено.

За Везните периодът е напрегнат, но и успешен, а заСкорпионите дните са успешни, но и не малко напрегнати. Стрелците да се владеят по-добре, а за Козирозите – нервни ситуации и напрежение.Водолеите да са по-търпеливи, а за Рибите има неудобства, но в крайна сметка успехът ще ги озари.

Седмичен хороскоп ОВЕН

Труден период. Внимавайте!

Новият седмичен период се оказва доста напрегнат в професионален план. Не допускайте да възникне острота във взаимоотношенията с колегите, а още по-малко с шефовете. Подобно развитие ще ви причини сериозни проблеми. Не обръщайте внимание на сплетните и клюките, защото със сигурност ще отреагирате остро. В петък и събота успявате чрез насилие. Неделя носи промени. Понеделник, вторник и четвъртък са успешни, а сряда носи остри проблеми.

Седмичен хороскоп ТЕЛЕЦ

Променлив успех Телците ще проявят изключителна настойчивост за да осъществят набелязаната програма. Периодът никак няма да е лесен, а в битката за удовлетворителни придобивки сполуката е с разменено гостуване. За мнозина от зодията финансовите цели ще са трудно достижими, поради удари от противника и обвинения в некоректност. Петък и събота са тежки, а неделя е характерна с финансови проблеми. В понеделник неочаквани промени, а в следващите дни – противоречия.

Седмичен хороскоп БЛИЗНАЦИ

Мобилизирайте се

Близнаците преминават през фаза от развитието си, която много трудно може да се окачестви като пълноценна поради липсата на стратегическа насоченост, координирани действия и ясни цели. За преобладаващата част от знака може да се каже, че разчитат предимно на късмет или на изгодни обстоятелства.Петък е благоприятен. Събота носи промени, а неделя несгоди. Понеделник, вторник и четвъртък ви носят успехи, а сряда ражда проблеми и издига пречки.

Седмичен хороскоп РАК

Чудесни делови възможности

Някои астрологически фактори подсказват, че преобладаващата част от Раците нямат достатъчна яснота за бъдещето развитие на събитията по живо интересуващи ги ситуации, което предизвиква твърде изразително безпокойство. Не се затормозявайте излишно. Въпросните събития ше се подредят според надеждите ви. Петък е по- нервен, но е сполучлив. Със сполука са характерни и следващите дни. Известни проблеми носи само сряда, но е сигурно, че ще ги преодолеете.

Седмичен хороскоп ЛЪВ

Плодотворен период

Представителите на Лъв се намират в началото на плодотворно седемдневие, което ще разкрие чудесни възможности за лична и професионална стабилизация. В делови план предстоят положителни трансформации, които създават условия за засилено ефективно партньорство. Последното от своя страна ще ви позволи рентабилна работа и добри печалби. Благодатен петък, успешна събота и сполучлива неделя. Силно успешни и благоприятни са и делничните дни.

Седмичен хороскоп ДЕВА

Засилено напрежение

Период, предизвикващ доста напрежение у Девите поради административни пречки и проблеми, причинени от тайни врагове. Голяма част от представителите на зодията ще посветят много време на контакти със стари приятели за да се освободят от неприятностите. Не всички от тези контакти ще се окажат сполучливи, но ще успеете да овладеете ситуацията В петък не прибързвайте, а уикендът е сполучлив. Следващите дни също ще ви радват с чудесни резултати.

Седмичен хороскоп ВЕЗНИ

Напрегнат, но и успешен период

Напрежение ще преследва и преобладаващата част от представителите на Везни. За едни от вас проблемите се свързват с лични въпроси, между които най- остро се очертават любовните, а за други от знака неприятностите засягат деловите съюзи и финансовите дела. Извън фиксираните проблеми, които едва ли са възникнали спонтанно, седмицата предоставя добри възможности. Ярко успешни са петък, уикендът, вторник и сряда. Понеделник и четвъртък също ще са добри дни.

Седмичен хороскоп СКОРПИОН

Успешен, но много напрегнат период

Седмицата не е съвсем удобна за Скорпионите, но и вие като на представителите от други знаци навлизате в нов етап от личното си развитие, чието разгръщане ще активизира по-широк периметър от социалното ви присъствие, за да се наложите с подобаваща стабилност. Петък и събота са успешни, а вторият ден от седмицата е и нервен. Другият нервен делник е сряда. Останалите дни са благоприятни.

Седмичен хороскоп СТРЕЛЕЦ

Владейте нервите в службата

Напрегнатите и предизвикателни ситуации при Стрелците се свързват с работата и бизнеса. В тази сфера от вашата изява следва да действате по-умерено. Не проявявайте малодушие и не се отказвайте от реализацията на целите си, но не го правете и по пътя на конфронтирането и сблъсъците, защото рискувате да последва неуспех. В петък някой ще ви подкрепи, а уикендът ще е труден. Нервният понеделник е следван от успешните вторник и сряда. Четвъртък е сполучлив.

Седмичен хороскоп КОЗИРОГ Напрежение и нервни ситуации

Повечето от представителите на Козирог са изправени пред необходимостта да вземат конкретно решение за бъдещето, което в повечето случаи засяга приоритетите в личен план. При някои от зодията въпросното решение се свежда само до бизнеса, където ситуацията в момента е доста утежнена. Петък и уикендът са благоприятни. Следващите три дни се характеризират с високо нервно напрежение, но и със подобаващ успех. Четвъртък ще ви зарадва със сполучлива изява.

Седмичен хороскоп ВОДОЛЕЙ

Проявете повече търпение

Промените в социалната сфера, свързани с периметъра на вашите делови отговорности и стремежи, както и някои лични неудобства, предизвикани от неосъществени желания тласкат към колебания и неустойчивост мнозина от представителите на Водолей. За стабилизацията ви е необходимо само едно – малко повече търпение. Петък и уикендът са благоприятни и гарантират успех в действията ви. Всъщност такъв ще бъде гарантиран за всички дни от периода.

Седмичен хороскоп РИБИ

Неудобства, но крайният успех е ваш Представителите на Риби са на прага на една твърде успешна седмица, през която разполагат с възможността да реализират намеренията си. Ако въпросът опира само до делови цели, ситуацията е малко напрегната и ще се сблъскате с неудобства. Това обаче съвсем не означава провал. Каквото и да чувате, не го приемайте като категоричен отказ. Предстоящата септемврийска седмица ще ви радва с много добри постижения. Всички дни от периода ще са доста успешни.

 

За жената

Продължете с четенето

Стара Загора

Никой няма да бъде изоставен в комплекса „Марица-изток“

Published

on

Няма заявени съкращения в двете държавни дружества ТЕЦ „Марица-изток 2“  и „Мини Марица-изток“, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на енергетиката в оставка Румен Радев. Той определи като „съвсем естествено“ напрежението в региона, но увери че  „никой няма да бъде изоставен“, като изтъкна ролята на програмите по териториалния преход, които адресират заетост и алтернативни форми на реализация.

В допълнение енергийният министър потвърди намеренията на ръководството на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за съкращения на част от персонала в американската централа.

Нереалистично е очакването да не плащаме въглеродните квоти – отбеляза по повод едно от исканията на сдружението „Миньори и енергетици заедно“ министърът.

Продължете с четенето

Стара Загора

Търсенето на дърва за огрев е драстично намаляло през последната година в област Стара Загора

Published

on

Търсенето на дърва за огрев през последната година е намаляло драстично, а причината е презапасяване на частните собственици и меките зими през последните две години. Това съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора инженер Петър Заяков на традиционната пресконференция по повод Седмицата на гората, която тази година ще се проведе от 1-ви до 7-ми април. Той допълни, че след извършените промени в Закона за горите във връзка с административно-наказателните производства има сериозно увеличение на глобите по актове за незаконна сеч.

Относно вредата по горите нанасяна от боровата процесионка, инженер Заяков подчерта, че вредителят представлява сериозен проблем. Пръскането, което би трябвало да става само с биологични, а не с химически препарати е ефикасно, но се извършва само при нападение на големи зелени площи. Инженер Заяков допълни, че у нас боровата процесионка съществува и в двата си вида, а именно континентална и средиземноморска.

Пожарите в горските територии на област Стара Загора през 2023 година са намалели почти на половина в сравнение с предходната година, но областта остава пожароопасна, каза още директорът на Регионалната дирекция по горите.

И тази година събитията, посветени на Седмицата на гората са пъстри и разнородни, а откриването ще се проведе на 1 април в Сливен. BNR

Продължете с четенето

Стара Загора

Петя Чакърова: Работи се за разрастване на приемната грижа

Published

on

Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора си е поставила за цел да разрасне приемната грижа в областта. Това съобщи директорът на институцията Петя Чакъров. Тя посочи, че общо приемните семейства в региона са 54, като в регистъра са вписани 3 нови.

„Все още има общини в региона, които нямат приемни семейства. Предстоят разговори с кметовете.“, посочи Чакърова

Регионалните дирекции и Министерството на труда и социалната политика насочват усилията си приемната грижа да се превърне в държавно делегирана дейност от януари 2025 година.

„Защото към момента средствата са от Европейска програма.Работи се по това повече семейства да бъдат вписвани като професионални приемни родители, които да получават заплата за това“.

Продължава процеса по деинституционализация на децата от Дома за медико-социални грижи.  Петя Чакърова уточни, че процесът е бавен и сложен, съобразен с нуждите на всяко дете и от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, полагат усилия да обучат приемните семейства да полагат грижи и за деца с увреждания.

Общо 99 са вписаните в регистъра деца за осиновяване в областта. От тях 31 са здравите, а 68 са с увреждания. През последния месец е допуснато 1 осиновяване от Окръжен съд- Стара Загора.  BNR

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com