Свържете се с нас

Стара Загора

Сдържаност, дипломатичност и здрав разум са нужни днес

Published

on

Марс в квадратура с Плутон – Влиянието на аспекта ще провокира в хората лесно гняв, раздразнение, агресия и импулсивност в действията. Много е важно сега да се проявят внимание, дипломатичност и здрав разум. Желанието за лидерство може да ви постави в условия на борба, конкуренция. Не са изключени финансови загуби в личен и социален план, крах на нечия кариера. Този период се счита за критичен за бизнеса, политиката и научните изследвания. Възможни са травми, взривове, нещастни случаи, природни катаклизми, социални вълнения.

Луната е в знак Близнаци до 02:37ч на 15 август

Лунната същност остава дълбоко подтисната, а изгрява слънчевата същност. Засилват се екстровертните качества, хората стават по-активни. Мнозина може да почувстват, че са раздвоени. В този лунен период околните оказват огромно въздействие. Всичко, което започнете сега ще бъде дълготрайно, но няма да има такъв завършек, какъвто сте планирали. Сега е много благоприятно за литературно творчество.

Намалете емоциите. Плановете си е желателно да приведете в съответствие с действителността. Изключете скандалите от дневния си ред. При Луна в Близнаци, хората стават по разговорчиви, но и по склонни да изпуснат това, което не е за казване. Добре е да проведете “разузнаване на чужда територия”. Новата или неправилно разбраната информация ще ви доведе до неправилни изводи.

При Луна в Близнаци силно отслабват плещите, раменният пояс и ръцете. Уязвими са също дихателната и нервната системи. Да не се правят операции на гърлото, езика и ръцете.

Доминиращ 24 лунен ден от 00:56ч на 13 август до 01:32ч на 14 август

Активен и енергийно силен ден, в който се пробуждат силите на природата. В човек идва огромна сила и е много важно да знае как да я употреби. Слабите и изтощени хора да не се напрягат, да се отпуснат и да поспят повече.
Планове по-добре да не правите, а да живеете свободно, доверявайки се на интуицията и случая. Обръщайте внимание на всички символични знаци.
Ден за съзидание. Благоприятно е за физическо натоварване, за йога, за активна творческа работа. Не бива в 24 лунен ден да се изпитва апатия, отчаяние. Трябва да се използва активно за укрепване на собственото здраве и за повишаване на духовното ниво. Да се избягват тълпите и масовите мероприятия.
Не е добре да се гладува, точно обратното – трябва да се яде и да се пият много течности.
Болестите започнали в този ден не са опасни и не оставят последствия. Благоприятно е за посещение при масажист, козметик и фризьор. Ден за лечение чрез билки.
Ден, в който трябва да се изяви любовта. Добър ден за контакти и завързване на познанства, за съпружески отношения и любовни срещи. Лесно могат да се изгладят и най-сериозните противоречия. Необходимо е да се използва това време и да се оправят семейните отношения.

24-ти лунен ден е свързан с плодородието. Подходящо е за зачеване на деца. Повишена е мъжката сексуална енергия. Ако нямате възможност да я реализирате, то следва да се заемете с физически упражнения, автотренинг и др. В противен случай излишъкът от сексуална мъжка енергия може да навреди на здравето.

Днешното подстригване или подравняване на косата носят само полза. Придобива се допълнителна енергия, която е необходима за следващите няколко дни.
Добре е да имате много сънища или повтарящ се сън. Неприятните сънища показват наличие на сексуални проблеми изискващи своевременно решение. Ако сънищата ви са приятни, то всичко е наред.

26 слънчев ден – Ден за справедливост и подаръци от съдбата, в който можете да молите и да получавате помощ от Висшите сили, особено ако е свързано с увеличаване на благосъстоянието. Днес даже най-простите и обикновени молби достигат до Небесата. Правете всичко с желание и от сърце. Поканете гости, срещнете се с приятели. Давайте подаръци на близките си, които ще доставят радост на вас и на тях.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Стара Загора

Никой няма да бъде изоставен в комплекса „Марица-изток“

Published

on

Няма заявени съкращения в двете държавни дружества ТЕЦ „Марица-изток 2“  и „Мини Марица-изток“, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на енергетиката в оставка Румен Радев. Той определи като „съвсем естествено“ напрежението в региона, но увери че  „никой няма да бъде изоставен“, като изтъкна ролята на програмите по териториалния преход, които адресират заетост и алтернативни форми на реализация.

В допълнение енергийният министър потвърди намеренията на ръководството на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за съкращения на част от персонала в американската централа.

Нереалистично е очакването да не плащаме въглеродните квоти – отбеляза по повод едно от исканията на сдружението „Миньори и енергетици заедно“ министърът.

Продължете с четенето

Стара Загора

Търсенето на дърва за огрев е драстично намаляло през последната година в област Стара Загора

Published

on

Търсенето на дърва за огрев през последната година е намаляло драстично, а причината е презапасяване на частните собственици и меките зими през последните две години. Това съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора инженер Петър Заяков на традиционната пресконференция по повод Седмицата на гората, която тази година ще се проведе от 1-ви до 7-ми април. Той допълни, че след извършените промени в Закона за горите във връзка с административно-наказателните производства има сериозно увеличение на глобите по актове за незаконна сеч.

Относно вредата по горите нанасяна от боровата процесионка, инженер Заяков подчерта, че вредителят представлява сериозен проблем. Пръскането, което би трябвало да става само с биологични, а не с химически препарати е ефикасно, но се извършва само при нападение на големи зелени площи. Инженер Заяков допълни, че у нас боровата процесионка съществува и в двата си вида, а именно континентална и средиземноморска.

Пожарите в горските територии на област Стара Загора през 2023 година са намалели почти на половина в сравнение с предходната година, но областта остава пожароопасна, каза още директорът на Регионалната дирекция по горите.

И тази година събитията, посветени на Седмицата на гората са пъстри и разнородни, а откриването ще се проведе на 1 април в Сливен. BNR

Продължете с четенето

Стара Загора

Петя Чакърова: Работи се за разрастване на приемната грижа

Published

on

Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора си е поставила за цел да разрасне приемната грижа в областта. Това съобщи директорът на институцията Петя Чакъров. Тя посочи, че общо приемните семейства в региона са 54, като в регистъра са вписани 3 нови.

„Все още има общини в региона, които нямат приемни семейства. Предстоят разговори с кметовете.“, посочи Чакърова

Регионалните дирекции и Министерството на труда и социалната политика насочват усилията си приемната грижа да се превърне в държавно делегирана дейност от януари 2025 година.

„Защото към момента средствата са от Европейска програма.Работи се по това повече семейства да бъдат вписвани като професионални приемни родители, които да получават заплата за това“.

Продължава процеса по деинституционализация на децата от Дома за медико-социални грижи.  Петя Чакърова уточни, че процесът е бавен и сложен, съобразен с нуждите на всяко дете и от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, полагат усилия да обучат приемните семейства да полагат грижи и за деца с увреждания.

Общо 99 са вписаните в регистъра деца за осиновяване в областта. От тях 31 са здравите, а 68 са с увреждания. През последния месец е допуснато 1 осиновяване от Окръжен съд- Стара Загора.  BNR

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com