Свържете се с нас

Стара Загора

Разбиха и обраха няколко коли в Стара Загора

Published

on

На 26.07.2020 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 45-годишен мъж, че е намерил собствения си л.а. „Шевролет Калос“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Кольо Ганчев“, със счупено стъкло на предна лява врата. При извършения оглед е установено, че от автомобила липсват 10 лв. на монети. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК.

На 26.07.2020 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 58-годишен мъж, че управляваният от него л.а. „Фиат Пунто“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на бул. „Цар Симеон Велики“, е със счупено стъкло на предна лява врата. На място е установено, че от автомобила липсва сумата от 100 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195, ал.1 от НК.

Продължете с четенето

Стара Загора

11 институции ще проверяват водните обекти в Старозагорска област

Published

on

Заседание на Областната междуведомствена комисия по повод предстоящите проверки на водните обекти в Старозагорска област се проведе днес. Те ще започнат на 7 май и ще продължат до 30 октомври.

Проверките ще се осъществяват от представители на следните институции: Областна администрация, РД ПБЗН, Областна дирекция „Земеделие“, „Напоителни системи“, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция по опазване на околната среда, Басейнова дирекция, Регионалната здравна инспекция и ВиК. Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките в област Стара Загора.

Областният управител Ива Радева и зам.-областният управител Методи Марков призоваха институциите, участващи в проверките, да бъдат безкомпромисни по отношение на контрола и спазването на нормативните уредби.

„Тази година комисията предстои да извърши сериозен обем от работа с оглед на факта, че проверките ще включват всички язовири, на които е поставена класификация от 1-ва до 3-та степен в област Стара Загора. По никакъв начин не можем да си позволим да застрашаваме населението и инфраструктурата в областта и следва да бъдем максимално взискателни към всички собственици на водни обекти“, заяви областният управител Ива Радева.

Продължете с четенето

Стара Загора

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора

Published

on

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора. Той беше избран по време на отчетно-изборно събрание на общинската организация на партията. Мартинов беше номиниран от кмета Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, и получи пълна подкрепа от присъстващите в залата. Новият организационен секретар на ГЕРБ – Стара Загора е Иван Велев.

На събранието беше избрано 21-членно общинско ръководство.

„Благодаря за подкрепата, която получавам от най-добрия кмет в България! Благодаря на Емил Христов и Николай Диков, които зададоха високи стандарти в ГЕРБ – Стара Загора! Ще работя с цялата си ангажираност и отдаденост, за да ги надграждам“ – каза Мартин Мартинов.

Иван Велев също изрази благодарност за направеното от досегашното ръководство и заяви, че ще продължи да работи активно с всички структури на партията в общината, както и с кметовете на населените места.

Мартин Мартинов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по финанси от УНСС – София и магистър по финанси и банки от Тракийски университет – Стара Загора. Има над 25 завършени курса и обучения в сферата на банкирането, инвестиционни фондове и проекти, корпоративно, финансово, маркетингово право и право на ценните книжа. Над 13 години е заемал различни ръководни позиции в банкови институции в Стара Загора. Квалифициран е в управлението на портфолио, преговорите, бизнес планирането, управлението на риска и корпоративните финанси. Управител и финансов директор е на частна компания в областта на фармацията.

Иван Велев e роден в Стара Загора. Завършил е Икономически университет – Варна. Бакалавър е по счетоводство и контрол. Бил е общински съветник от ГЕРБ – Стара Загора от 2011 до 2023 г. Към момента работи като ръководител „Търговска експлоатация“ в ТЕЦ „Марица изток 2“.Делегатите на отчетно-изборното събрание

Иван Велев, Радостин Танев, Живко Тодоров (от ляво надясно)
Продължете с четенето

Стара Загора

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Published

on

На 20 и 21 април старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на ритъма на народната музика в изпълнението на талантливите деца от XXIV Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“.

 

Официалното откриване е на 21 април /събота/ от 9.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски“.

Участниците са разделени в пет възрастови групи: I-ва група, детски градини, ІІ-ра група, от 1 – 4 клас, ІІІ-та група, от 5 – 7 клас, ІV-та група, от 8 – 12 клас и V-та група – от 18 до 29 навършени години (младежи).

Хорове, оркестри и музикални ансамбли се явяват в 3 възрастови групи: I-ва група – до навършени 13 години; II-ра група – от 14 до 19 навършени години;  III –та група – над 20 навършени години.

Грамота за участие ще получи всеки участник в конкурса. Ще бъде присъден Диплом за първо, второ или трето място на индивидуалните участници от категории „Народно пеене“ и „Народни инструменти и акордеон“ от трета и четвърта възрастови групи.

Специална награда – диплом „Отлично представяне“ – златен, сребърен и бронзов медал ще получат най-добрите индивидуални изпълнители от първа, втора и пета възрастови групи в категории „Народно пеене“ и „Народни инструменти и акордеон“.

Изпълнителите ги очакват още поощрителни и парични награди.

Целта на фолклорния конкурс е да дава поле за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално, танцово и изобразително изкуство.

Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерство на културата Република България, Община Стара Загора, фондация „Български фолклор“, Регионален исторически музей – Ст. Загора, НФ „Култура“ към КТ Подкрепа и Ротари клуб – Ст. Загора.

Подробен график за всяка зала ще намерите на: https://orfeevoizvorche.org/

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com