Свържете се с нас

Стара Загора

Откриха шофьора, който избяга от катастрофата до Богомилово

Published

on

На 20 декември от ОДМВР – Стара Загора е съобщено за настъпило на 19 декември тежко ПТП в района на  Богомилово, общ.Стара Загора, между л.а„Форд Фиеста” и л.а.„Ауди”, управляван от неустановен водач, който е напуснал местопроизшествието. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установен водача на л.а „Ауди” – М.М. на 42г. от гр.Стара Загора. Същият е разпитан и освободен. Работата по случая продължава.

Продължете с четенето

Стара Загора

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Published

on

Тази неделя 21 април за втора поредна година в Стара Загора ще се проведе 5К Beroe Road Race. Това съобщиха на пресконференция днес по повод 100 години лека атлетика в България и 70 години СКЛА „Берое“ Стара Загора председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев, Емилия Драгиева, заместник-председателят на лекоатлетическият клуб „Берое“ и началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

„Искам да споделя с вас, че този проект 5К Beroe Road Race, е изцяло организиран от младите треньори в клуба – Иван Попов и Елеонора Драгиева. Имаме чудесни условия за работа благодарение на грижите от страна на Община Стара Загора.“, коментира Емилия Драгиева

5К Beroe Road Race ще се проведе отново в парк „Артилерийски“. Началото е от 10:30 часа в неделя на 21 април. Трасето стартира от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Уникално състезание, което ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си за едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето на състезанието е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители на бягането.

Тази година участие ще вземат и гости от 5 държави – Кения, Кипър, Нидерландия, Дания и Белгия.

На 21 април, освен 5К Beroe Road Race ще има и общоградско бягане за деца. Над 600 са децата заявили участие в кроса на 600 метра. Всяко дете ще получи и медал за участие.

Председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев допълни още, че тази година на 15 май се завръща лекоатлетическият турнир „Самарско знаме“ след 4 години прекъсване.

„Турнирът ще бъде определено интересен, тъй като дисциплините, които планираме да присъстват са в полза на атлетите, гонещи нормативи.“- допълни той.

„Следват два национални шампионата за атлети под 18 и 20-годишна възраст. Очаква се участие в състезанията да вземат от 700 до 900 атлети. Националните лагери се предвижда да са отново в Стара Загора, което е от полза за целия град, за клуба и състезателите.“ – каза още Колев.

СКЛА „Берое“ е клуб с дългогодишни традиции в Българската лека атлетика. През всичките години на своето съществуване Берое неизменно присъства в топ 10 на най-успешните лекоатлетически клубове в страната. Тук са се подготвяли и се подготвят много национални състезатели. Клубът провежда тренировки в лекоатлетическия стадион „Берое“ в Стара Загора. В него членуват състезатели от всички възрастови групи. Специализира в спринтовите и скоковите дисциплини, но също така има изявени състезатели на средни и дълги разстояния. В момента в клуба има десет треньори, занимаващи се с повече от 200 състезатели.

Организаторите се извиняват за неудобството, което ще причинят на гражданите поради временна организация на движението по време на състезанието 5К Beroe Road Race.

Продължете с четенето

Стара Загора

Делото „Дебора“ започна от третия опит

Published

on

Всички страни по делото „Дебора“ този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.
Делото в Районния съд започна от третия опит, след като предишните два се провалиха заради отсъствието на адвокат на обвинения за насилието над Дебора Георги Георгиев и заради върнатия от съда акт на прокуратурата.

На разпоредителното заседание защитата на Георгиев поиска съдът в Стара Загора да гледа промяната на мярката му за неотклонение, която в момента е задържане под стража. Като мотив адвокатът посочи, че в указанията си ВКС никъде не е посочвал, че мярката на Георги трябва да се гледа от съда в Пловдив. Спрямо него са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.

Прокуратурата не подкрепи искането на защитата. Очаква се съдът да вземе решение по искането.

БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодорв с поздрав към експерт-счетоводителите по повод професионалния им празник

Published

on

„Приемете моите сърдечни поздрави по повод Вашия професионален празник! Вашата работа е съчетание на прецизност, честност и отговорно отношение.

Пожелавам Ви от все сърце да бъдете първокласни специалисти в това, което правите. Да се справяте отлично с всякакви задачи. Работата Ви, освен доходи, да Ви носи истинско удоволствие и усъвършенстване, за да продължите да бъдете полезни на гражданите и обществото!“

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com