Свържете се с нас

Стара Загора

Катастрофа по ул. „Ген. Столетов“ в Стара Загора – жена с опасност за живота

Published

on

На 27.04.2019 г., около 18:57 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Ген. Столетов“, се е движил л.а. „Шевролет Авео“, управляван от 55-годишен водач. При работеща светофарна уредба същият се блъска в движещ се по ул. „Иван Шишман“ л.а. „Ауди А6“, управляван от 20-годишна жена. В резултат на настъпилото ПТП, водачката на л.а. „Ауди“ и возещата се на предна дясна седалка в същото МПС 19-годишна жена са получили травми в областта на гръдния кош и на главата. Прегледани са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота.

Водачът на л.а.“Шевролет“ е получил комоцио, контузия на бял дроб и фрактури на ребра. Настанен  за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Возеща се на предната дясна седалка в л.а. “Шевролет” 58-годишна жена е получила комоцио, контузии на бял дроб и на бедро, пневмоторакс, фрактури на ребра и на ключица. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство като пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл.343 от НК.

Продължете с четенето

Стара Загора

Миньори и енергетици на пето поредно автошествие, няма да отстъпят от исканията

Published

on

Колона от около 10 автомобила потегли от Раднево тази сутрин на поредното протестно автошествие  към Стара Загора, където протестиращите миньри и енергетици ще блокират от 12:30 до 13:30 часа движението в района на Птицекомбината.

Организатор на петото автошествие е сдружение „Миньори и енергетици заедно“, което обединява работещи в „Марица-изток“.

Пред Радио Стара Загора председателят на сдружението Станимир Георгиев заяви, че исканията на енергетиците остават същите: Държавата да спре плащането на въглеродните квоти от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне. Застават зад изпълнение на концесионния договор на Мините като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в комплекса – една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен договор. Те се обявиха против планираната от 1 юли частична либерализация на електроенергийния пазар заради риска от поскъпване на тока за домакинствата.

Станимир Георгиева каза още, че ако продължава неглижирането на проблемите им, са готови да излязат на протест и в София.

БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

Поредна успешна реализация на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора

Published

on

Поредна успешна реализация е осъществена на 17.04.2024г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора. В хода на специализирана полицейска операция по линия на „Противодействие на конвенционалната престъпност“, криминалистите са извършили претърсване и изземване в частен имот, в с.Дъбово, общ.Мъглиж, обитаван от 69-годишна жена, където са установени и иззети две гладкоцевни пушки, тип помпа – 12 кал., и една нарезна карабина, кал. 22LR, държани без надлежно разрешение.

В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК.

Продължете с четенето

Стара Загора

Възстановяват се утвърдените маршрути на движение на автобусни линии № 3 и № 8

Published

on

Във връзка с приключването на строително-монтажните работи по част от ул. „Капитан Петко Войвода“ Община Стара Загора Ви уведомява, че от 19.04.2023 г. /петък/ се възстановяват утвърдените маршрути на движение на автобусни линии № 3 и № 8.

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com