Свържете се с нас

Стара Загора

Започна ремонтът на пътя Стара Загора – Раднево

Published

on

Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо Калоянов присъстваха на водосвета и символичната първа копка за даване старт на рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево.

Отсечката е 30 км от път ІІ-57 и свързва областния град с Раднево. Проектът е на стойност 20 млн. лв. и ще се реализира със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение е 15 месеца, като няма да се ползват обходни маршрути, а ще се спира движението в лентите, където се работи.

Областният управител Гергана Микова подчерта важността на участъка от пътя и необходимостта от бързото и срочно приключване на ремонтните дейности. На събитието днес присъстваха народният представител Радостин Танев, зам.областният управител Димитър Драчев, изпълнителният директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД, кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД „Пътно поддържане – 2000“, в което участват: „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ – ТК“, в което участват: „Мотт Макдоналд Лимитед“, Великобритания, „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

До седмица предстои старт на ремонта на още 8,6 км от пътя на територията на област Сливен, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той ще бъде на стойност около 9 млн.лв. По този начин общо 39 км. от републиканската  пътна мрежа ще бъдат изцяло ремонтирани, обясни още инж. Глосов.

Продължете с четенето

Стара Загора

Период на енергичност и добро настроение

Published

on

Луната е в знак Скорпион до 04:38ч на 26 април

Енергията на този период действа на подсъзнанието на човека, засилва се емоционалността, трудно се контролират емоциите. Не трябва да се вземат бързи решения, тъй като те изхождат не от добро настроение, а от депресивни мотиви и печални мисли. Такива решения като правило са нежизнеспособни и водят до обратният ефект. В такова време хората стават по раздразнителни и нервни. Всяко проявление на агресия, гордост и негативизъм могат да се проявят в близко бъдеще срещу вас. В тези дни много хора виждат света откъм най-лошата му страна.

Луната в Скорпиона оказва силно влияние върху пикочно-половата система. Уязвими са половите органи и дебелото черво. При бременност да се избягват и най-малките натоварвания.

Лунен календар: продължава 17 лунен ден до 22:15ч 

Енергията на 17-ти лунен ден е „сочна и вкусна“, като зряло грозде, и опияняваща, като вино. Под тази луна няма място за тъга и скръб, това е време за наслада във всички нюанси на земния живот, неговите цветове, звуци и аромати. Седемнадесетият лунен ден се характеризира като период на енергичност и добро настроение.

Днес трябва да се лее река само от любов. Повече се веселете и се смейте! Повече се движете – танцувайте, пейте! Правете това, което ви се прави. Разрешете на малкото дете вътре във вас да празнува. Благоприятен ден за контакти, за пътуване. Бъдете разкрепостени, отдайте се на радостта от битието.

На този ден е добре да разкриете от себе си най-добрите си страни, да покажете любов към живота и всичко, което ви заобикаля, да се радвате всяка минута, да давате топлина и нежност на другите.

Този лунен ден е свързан с интуитивното познание, екстаза, преображението. Енергията е нужно да се направлява в творческото русло, да се разкрие душата в творчеството или любовта. Луната освобождава хората от стеснения и комплекси. Ден за разкрепостяване, захвърляне на задръжките и вътрешна свобода. Нищо обаче не трябва да стига до крайност – нито покаянието, нито освобождението. Трябва да има хармония, всичко хубаво да бъде в нужната мярка и на време.

Избягвайте да се напрягате, да нервничите. Всяка работа трябва да носи удоволствие. Психиката при жените сега е по-напрегната.  В този ден забравете за всичките си грижи.

Най-доброто време да си устроите малък семеен празник, да се съберете цялото семейство без повод и да се насладите на общуването. В този лунен ден е хубаво да се пие вино – най-добре червено. Може да се яде и пие всичко, но по-добре избягвайте това, от което може да ви стане тежко. Болестите на този ден имат ярко изявени симптоми, остра и дълга продължителност.

Сексът в 17-ти лунен ден всячески се приветства. Той трябва да е празник за любовта и секса. Колкото повече, толкова по-добре.

Подстригването ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте.

Покупки – Удачен ден за всякакви покупки. Главното условие е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното.

Следва 18 лунен ден от 22:15ч на 25 април до 23:24ч на 26 април

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Стара Загора

Днес за имен ден черпят ..

Published

on

На 25 април Църквата почита паметта на Св. апостол и евангелист Марк.

Св. евангелист Марк, който се наричал още и Йоан, е един от седемдесетте апостоли на Иисуса Христа. По народност той бил евреин, а по занятие левит – свещенослужител при храма.

Свети Марк се е учил и възхищавал много от апостол Павел и апостол Петър. Той ги следвал навсякъде. По-късно построява своя църква в Александрия.

Св. ап. Петър в първото си съборно послание го нарича „син ми Марко“. Св. ап. Петър нарича евангелист Марк свой син в духовен смисъл, защото го обърнал в християнството и го кръстил.

Пак свети апостол Петър го поставил за епископ в град Александрия, където заради неговата проповед за Христа, идолопоклонниците го свързали, влачили го по камъните на градските улици и го пребили.

В това време му се явил Господ Иисус Христос, Който го призовал към небесната слава и апостолът Му предал своя дух. Умира през 68 година, на 25 април.

Имен ден празнуват Марк и Марко.

Продължете с четенето

Стара Загора

Комисар Димитър Яръков временно е назначен за заместник-директор и началник отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Стара Загора

Published

on

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 23.04.2024г. комисар Димитър Яръков е временно преназначен на длъжността заместник-директор, той и началник отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Стара Загора.

Комисар Яръков е завършил БСУ – Бургас. Работи в системата на МВР от 1992 година. През годините е бил на различни полицейски длъжности в ОДМВР-Стара Загора. В периода 2009 – 2013г. е бил началник на група „Престъпления по пътищата“ към отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Стара Загора. От 2013г. до 2021г. е бил заместник-директор в ОДМВР-Стара Загора. От 2021г. до момента е бил началник на сектор „Криминална полиция“ в Първо РУ-Стара Загора.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати.

 

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com