Свържете се с нас

Стара Загора

Ден, в който се откриват вратите на бъдещето

Published

on

Луната е в знак Дева от 08:36ч  до 10:11ч на 4 май.

Време за здравомислие, практичност и рационализъм. Вниманието се концентрира върху текущите задачи. Човек през този период е стеснителен и отдръпнат в поведението си. Заедно с това става доста критичен. Възниква желание да се меси в работите на другите без да го молят. Може да се появят търкания с околните.

Уязвими са червата и стомашно чревният тракт, поради което се препоръчва щадяща диета. Алкохолът в този период е много вреден.

Продължава 10 лунен ден до 14:16ч на 2 май (от 13:04ч на 1 май)

Плановете могат да се приведат в действие. Получавате възможността да използвате енергията на Вселената, която помага да реализирате своите планове.

На 10 лунен ден могат да възникнат всякакви малки неприятности и беди, но не се препоръчва да ги приемате присърце, защото всичките им последствия са краткотрайни и скоро ще бъдат забравени, без да оставят следа в душата ви.

Благоприятно за развитие на партньорските отношения, за укрепване на връзките и създаване на контакти. Това е семеен ден, добре е да сте със семейството и близките си. На този ден ще бъде много подходящо да си припомните традициите на вашето семейство, вашите предци. Опасни са семейните спорове и конфликти. Избягвайте ги с всички средства иначе възникналия конфликт „ще пусне корени” и за дълго ще остане в семейството. Благоприятно време за любов, творчество и духовно търсене.
Намаляването на силата и лошото здраве днес показват, че нещо не е съвсем в ред с енергията. Най-вероятно това е причинено от заседнал начин на живот.

Следва 11 лунен ден от 14:16ч на 2 май до 15:31ч на 3май.


Един от най-силните енергийни дни. Енергията в това лунно денонощие е не само активна, но и агресивна и трябва да се направлява в съзидателна практическа дейност. Не се препоръчва пасивен начин на живот, но и да се претоварвате е неуместно.

Трябва да се внимава да не се  вършат глупости. Да не се предприемат рисковани дейности. Сега може да се започват само такива дела, които изискват пълна физическа и психическа отдаденост. Всичко, което започнете сега, трябва да бъде доведено до край.

Заболявания започнали в това време протичат тежко и продължително, трудно се поддават на лечение.

Секс – Подходящ ден за романтика и интимност, за забавление и разкрепостяване. Предразсъдъци и срамежливост остават на заден план и неустоимото желание за секс се разпалва. Разрешен е секса, но само ако е по взаимно желание и трябва да се основава на духовна основа, а не на животинската похот. В противен случай може да възникнат здравословни проблеми. Ако мечтаете за дете, това е един от най-добрите дни за зачеване.

Подстригване (след 14:16ч)  – В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.

13 слънчев ден – Ден, в който се откриват вратите на бъдещето. Добре е да започне цикъл за очистване на физическото тяло и да се освобождавате от негативна енергия. Всяка лоша мисъл в този ден може да се въплъти в реалността, затова следете за думите, които изричате и контролирайте хода на мислите си.

Продължете с четенето

Стара Загора

Старозагорецът Янко Михайлов стана световен шампион по Бразилско жиу-жицу

Published

on

На един от най-престижните турнири на веригата AJP: „АBU DHABI GRAND SLAM JIU-JITSU WORLD TOUR 2023-2024“, старозагорецът Янко Михайлов стана световен шампион по Бразилско жиу-жицу в категория до 94 кг. Бронзов медалист е Динко Господинов в категория до 120 кг. Турнирът се проведе от 12-и до 14-и април в Рим, Италия. Двамата медалисти са от старозагорския клуб „Сандев Файт Тийм“.

Клубът е основан през 2017 г., а през 2020 г. е вписан в регистъра на лицензираните спортни клубове към Министерството на младежта и спорта.

От създаването си до момента „Сандев Файт Тийм“ успешно развива и провежда тренировъчна дейност по Бразилско жиу-жицу.

Главен треньор на клуба е Стефан Сандев, който се занимава повече от десет години с този спорт. Другият му основен спорт е джудо. Помощник-треньор е Цветан Димов.

В клуба тренират над 50 души както младежи така, и мъже и жени от всякакви възрасти и с всякакви интереси. Въпреки, че е боен спорт той е подходящ за всеки.

За последните шест години клубът има спечелени 411 медала (145 златни, 137 сребърни и 129 бронзови). Има завоювани и 20 отборни купи.

В края на миналата година отборът на „Сандев Файт Тийм“ взе участие на Европейското първенство в Истанбул (Турция) на същата верига. Европейски шампион стана Янко Михайлов, а сребърни медали извоюваха двамата треньори Стефан Сандев и Цветан Димов.

Със спечелените точки от всички състезатели клубът се нареди на 6-о място от общо 100 клуба в страната ни. Така България се класира на второ място от 50 държави.

Бразилското жиу-жицу, което често е наричано за по-кратко BJJ (от Brazilian jiu-jitsu), е едно от най-използваните бойни изкуства при свободните двубои ММА. Това е бойна система, която последното десетилетие еволюира паралелно както с MMA спорта, така и като самостоятелна дисциплина. Бразилското жиу-жицу е бойно изкуство (хватов спорт), съчетаващо в себе си както боен спорт, така и система за самоотбрана, което се фокусира върху граплинга (със и без кимоно) и по-специално играта на земя.

Продължете с четенето

Стара Загора

Общини и институции с мерки срещу безработицата по повод предстоящо уволнение на 160 служители от “КонтурГлобал Оперейшънс България”

Published

on

В Областна администрация – Стара Загора днес се проведе работна среща по повод постъпило уведомление за масово уволнение на работници и служители от „КонтурГлобал Оперейшънс България“ АД.

В срещата, председателствена от областния управител Ива Радева, участваха представители на общините Гълъбово и Раднево, на дирекциите „Бюро по труда“ в Стара Загора, Раднево и Гълъбово, НОИ, Дирекция „Инспекция по труда“ и синдикати.

На заседанието стана ясно, че 160 души ще бъдат уволнени. Директорът на „Бюро по труда“ в Стара Загора Любен Георгиев сподели, че от Агенцията по заетостта са положили максимални усилия за ограничаване на безработицата в областта и са направили всичко възможно да предложат алтернатива на тези хора, насочвайки ги към трудовия пазар. За целта е изготвен списък от фирми, предлагащи над 400 реални работни места, който е връчен на освободените служители.

Организират се и информационни дни за насърчаване на заетостта, два от които вече са се провели в общините Раднево и Гълъбово, а в Стара Загора предстои да се проведат на 24 и 30 май. Консултация с фирми и работодатели е предвидена и на 8 май в хотел „Мериан Палас“ на Трудова борса, организирана от ДБТ Стара Загора.

Превантивните мерки за ограничаване на безработицата в областта включват още програми и проекти за заетост, възможности за преквалификация и увеличаване на трудовия потенциал.

Продължете с четенето

Стара Загора

Радостин Танев: WorkIn е поредното доказателство, че в Стара Загора институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си

Published

on

WorkIn Stara Zagora за втора поредна година, с два пъти повече компании, два пъти повече записали се участници – сигурен съм, и с два пъти по-голям успех“, каза по време на официалното откриване заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев.

WorkIn Stara Zagora е един от най-успешните кариерни форуми и отново събра стотици гости, този път в Държавна опера Стара Загора. Официалното откриване бе дадено с изпълнение на талантливи момичета Бетина Драгиева и Мирела Дюлгерова при Народно читалище „Родина – 1860“, с ръководител Даниела Дюлгерова.Изложение втори етаж

„Преди малко разговарях с различни хора и компании, присъстващи днес, и бях изключително радостен да видя няколко човека, които са си намерили работа по време на първото издание. Една година по-късно са тук, вече доказали се. Това показва, че всичко, което правим има смисъл“, допълни Радостин Танев. Той покани на сцената екипа, който стои зад организацията – отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора, заедно с техните помощници и доброволци. “Има смисъл, защото компаниите от Стара Загора ни повярваха миналата година, че можем да направим нещо подобно в нашия град, защото имаме и записали се хора от други градове и защото това означава, че се превръщаме в място с потенциал и развитие. Преди няколко години кметът Живко Тодоров застана зад идеята и създадохме ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, именно, за да развием ИТ сектора,  Тракийски университет също повярва в каузата и откри две нови специалности, които са запълнени. Институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си “, категоричен бе Танев.

Кариерното изложение получи висока оценка и от еврокомисаря Илиана Иванова, която отговаря за ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“. Служебни ангажименти попречиха тя да присъства лично на откриването, но бе показано кратко видео с приветствие от нея. „Използвам възможността да подкрепя това кариерно изложение в града, в който израснах и аз. Инициативи като днешната са изключително важни, защото стимулират младите хора да останат в родния град като им предоставят възможности за развитие”, бяха част от думите на еврокомисаря.

WorkIn Stara Zagora е водещото кариерно изложение, на което най-успешните компании срещат най-обещаващите и мотивирани кадри. В рамките на два дни гостите ще имат изключителната възможност да се запознаят с представители на фирми в най-различни сфери – ИТ, дигитален маркетинг, строителство, търговия, преработваща промишленост, спедиция, банково дело и много други. Желаещите ще могат да поговорят както с компании-иноватори, така и с фирми с над 100-годишна история и традиции. Вдъхновяващи лектори от бизнеса обещават да споделят реален опит, както и ще се срещнат с хора, търсещи своята мечтаната работа. На малката сцена, разположена отвън във фоайето, гостите ще имат възможност да получат допълнителна информация за самите компании.

Водещи на събитието бяха познатият от малкия екран Желязко Динев, заедно с Антоанета Никова от Индустриална зона „Загоре“ и Вероника Петкова, част от екипа на отдел „Инвестиции“, които гостите ще виждат в различни роли по време на двата лекционни дни.

Подробности за програмата може да откриете на: https://invest.starazagora.bg/bg/work/.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com