Свържете се с нас

Стара Загора

Шефска рокада във ВиК – Стара Загора

Published

on

Дългогодишният управител на „Водоснабдяване и канализация“ – Стара Загора, инж. Румен Райков, е бил освободен от поста, става ясно от справка в Търговския регистър. В петък, 13 май, там е вписано името на новия управител  – Росен Валериев Найденов. Смяната се случва пет месеца преди досегашният  да навърши пенсионна възраст.

Още в петък Радио Стара Загора изпрати писмено запитване към ресорното министерство, на което са подчинени ВиК – дружествата с въпроси, сред които – какви са мотивите за рокадата. До този момент от Регионалното министерство няма отговор на нашето запитване. И пред екипа на Радио Стара Загора инж. Румен Райков каза, че няма информация какви са мотивите за смяната му.

Вече бившият шеф на водното дружество в Стара Загора поема предприятието през февруари, 2008-ма година. Името му се свързва с премахването на водния режим в Града на липите.  Повече от 15 години чешмите по домовете на  старозагорци пресъхваха  всяка вечер от 23:00 до ранните утринни часове. Защото  водопреносната мрежа бе амортизирана и по нея се губеше  близо 90 процента от водоподаването към Града на липите.  Като управител, Райков  успява да раздвижи проекта за рехабилитация на стойност над 11 милиона евро.  Водното дружество договоря и изгоден кредит  от Европейската банка за 9 милиона евро. Така няколко месеца по-късно, водният режим на Стара Загора остава в историята.

Уволнението на Румен Райков в петък 13 май, не е първото в неговата кариера като управител. През 2013-та година, по време на кабинета „Орешарски“,  той  е заменен първоначално от Радостин Миланов, а след година – от Мирослав Желев. Инженер Румен Райков отново е възстановен на поста „управител“ през 2014-та година, след спечелването на конкурс. За новоназначения управител на водното дружество Росен Найденов, се знае, че има старозагорски корени и че идва от  София. Днес се очаква той да се срещне с началниците на отдели и с досегашния управител на водоснабдителната фирма.

Рокадата във ВиК – Стара Загора се случва в момент, в който Дружеството е бенефициент на най-големия инвестиционен проект в историята си, на стойност над 120 милиона лева. С тези средства се извършва подмяна на на водопреносната мрежа на територията на няколко града в областта. Работата в Чирпан вече приключи успешно.

БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

Три автомобила се блъснаха край Стара Загора, има наранени хора

Published

on

На 27.06.2022 г. около 11.00 ч. по път 6602, в землището на общ.Стара Загора, на кръстовището за Тракийския университет, е настъпило пътнотранспортно произшествие между л.а.”Рено”, управляван от 66-годишна жена, л.а. “БМВ”, управляван от 36-годишен мъж и т.а.”Дачия”, управляван 29-годишна жена. Вследствие на инцидента са причинени щети по МПС-тата. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е нулев резултат за тримата.

Управлявалата т.а.”Дачия” е получила леки наранявания, обслужена е амбулаторно и е освободена без опасност за живота. Водачът на л.а. “БМВ” и пътувал в колата му 35-годишен мъж са получили различни наранявания и са настанени в болнично заведение за наблюдение и допълнителни изследвания. В сектор “Пътна полиция” е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, б.”а” от НК.

Продължете с четенето

Стара Загора

Лекарски рок групи се събират на първи фестивал в Стара Загора

Published

on

На 8 и 9 юли в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – „Dr. Rock“. „Фестивалът, който лекува душата“ ще събере феновете на добрата музика и атрактивните музиканти на Античен форум „Августа Траяна“. Първи акорди ще се чуят в 19.00 часа. Входът е свободен.

За първи път в България рок фестивал ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест Doctor Rock, подчертават организаторите.

В първото издание на фестивала се включват рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 – Стара Загора. Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете стаозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на Ковид пандемията. Във времето на ограничени социалните, д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа, както и доза концертен хъс за предстоящото събитие. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на „Doctor Rock Fest“ е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Събитието е подкрепено от Община Стара Загора.

Продължете с четенето

Стара Загора

Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора разгледа сигнали от граждани и институции

Published

on

На свое заседание днес Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора разгледа сигнали и предложения, направени от граждани и институции. В дневния ред на работната среща влязоха 14 точки, които бяха представени от нейния председател и ресорен зам.-кмет Йордан Николов. Внесена за обсъждане бе и Актуализацията на плана на движение (АПОД) в зоната между ул. „Д-р Тодор Стоянович, ул. „Армейска“ и бул. „Цар Симеон Велики“. Ще се работи последователно за създаване на организация за еднопосочно движение по ул. „Орфей“, „Евридика“ и „Барейро“.

Да се ограничи паркирането на автомобили в района на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ също бе дискутирано по време на редовното заседание на Комисията. От дебатите стана ясно, че ще бъде поставен знак, указващ забраната пред входа на училището, както и ще се постави защитна бариера на тротоара, за да бъде ограничено спирането на МПС.

Членовете на комисията разгледаха и няколко предложения за ограничаване на престоя на автомобили по тротоари на ул. „Августа Траяна“, по ул. „Свети Княз Борис“, по ул. „Димчо Стаев“ и други. По време на заседанието бе обсъдена и възможността за създаване на еднопосочно движение и в кв. „Железник“ по ул. „Арх. Христо Димов“ от пресечката с ул. „Иван Киров Вазов“ в посока запад.

Маркирани бяха и участъци, при които се осъществяват нерегламентирани маневри за обратен завой по сигнали на граждани. На няколко такива конфликтни точки ще бъдат поставени забраняващи знаци.

Всеки, който е подал писмо до Комисията, ще получи отговор с информация от редовното заседание на Комисията по безопасност на движението.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com