Шестгодишна художничка от Стара Загора получи национална награда

Натали Иванова от Стара Загора получи званието „Най-големият малък приятел на природата и животните“ и бе удостоена със специална грамота

Рисунката на шестгодишната художничка е отличена във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание. Идеята е най-малките да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

Наградата връчи Аксиния Боснева, председател на Фондация „АФА – България“, организатор на проявата.

Церемонията се проведе в Детска градина „Свобода“ в Стара Загора. Гостите на събитието и директорът на детската градина се включиха в оформянето на короната на „Дървото на хармонията“ – талисман на детските номинации.

Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България. В Номинациите се включиха деца от учебни заведения в 69 населени места в България. От Фондацията се надяват да продължат вълнуващия екоурок за бъдещето на планетата и мисията на човека да съхрани природата, да защити животните и да осигури надежда на човечеството.

дарик

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com