Стара Загора

Шествието с българския трибагреник на 3-ти март ще премине по централния булевард

За поредна година старозагорци и гости на града ни ще могат да се включат в шествието с националния флаг.

По повод Националния празник на Република България 3-ти Март хиляди ще съпроводят трикольора до мястото-символ на героизма на старозагорци, дали живота си в защита на своя град, по време на Руско-турската война-Мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”.

Традицията ще бъде спазена и шествието ще тръгне от площада пред общината в 11:00 часа, а пътят до Самарското знаме ще бъде извървян по централния булевард „Цар Симеон Велики”.

Там обаче вървят ремонтните дейности по проекта за пешеходната зона, а от фирмата-изпълнител уверили общинското ръководство, че ще осигурят място, по което шествието да премине. „И днес разговарях с представители на фирмата. Те правят всичко възможно да осигурят маршрута за Трети март по централния булевард „Цар Симеон Велики”. Това е и в техен финансов интерес, защото търпят големи неустойки за неизпълнението и удължаването на ремонта”, коментира зам.-кметът Иванка Сотирова.

В шествието тази година ще се включат ученически оркестри и общинският духов оркестър, които ще свирят на определени места по маршрута.

На паметника „Бранителите на Стара Загора” ще бъдат разположени големи видео стени, на които ще се проследи пътя на националния флаг, със снимки ще бъде припомнен празника от предходните години. На тях ще се прожектира и концерт-спектакъла с участието на Прабългарска школа за оцеляване “Бага-Тур”.

В следобедните часове, фолклорни състави и общинският ансамбъл „Загоре”, ще изнесат концерти на площада пред общината, а в 19 часа започва традиционната тържествена заря-проверка.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com