Свържете се с нас

Стара Загора

Четири фолклорни формации от Стара Загора организират залесителна акция

Published

on

Да изтанцуваш танц или да посадиш дърво? И двете – отговарят танцьорите от четири старозагорски ансамбъла. За доказателство в почивната неделя те се канят да поработят и да посадят около 70 нови дръвчета в парк „Митрополит Методи Кусев“. Идеята е на ансамбъл „Нашенци“, разказа Христина Клисурова:

Ние започнахме в началото на тази година, когато се събираме да празнуваме по различни поводи, всички танцьори да правим дарения, които решихме да дадем, за да засадим дръвчета. А този път решихме да поканим помощници. 

На поканата на „Нашенци“ откликват още три формации. Освен с труд, със средства се включват и танцьорите от съставите „Веселие“ и „Орисия“.

Като всяко едно добро дело, то има нужда от много хора. Както дръвчето в гората, има своето значение, така и всеки човек, който се включи има своя принос – смята Милица Симеонова, ръководител в танцова школа „Орисия“. Точно така приемат поканата и от ансамбъл „Загорче“. Загорчетата, които ще се включат са от 6 до 17 годишни, каза Миглена Манолова

Това е един добър пример за децата. Те трябва да участват в такива процеси, за да се почувстват добре, че са помогнали.

Това е втората залесителна акция за ансамбъл „Нашенци“ след като на пролет танцьорите засаждат 50 дръвчета в парка.

БНР

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com