Стара Загора

Четвърта номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2017 г.

Добротворецът: Д-р Анелия Хохвартер, австрийски офталмолог.

Добротворството: През есента на 2016 г., д-р Анелия Хохвартер оперира, напълно безвъзмездно Михаил Иванов от ХІ ОУ ” Н. Лилиев”, гр. Стара Загора, който сериозно наранява окото си по време на игра. Съществува опасност детето да загуби напълно зрението на дясното си око, но благодарение на д-р Хохвартер днес Михаил  вижда 100%.

Научила за започналата дарителска инициатива в подкрепа на Михаил от интернет, благодарение на класния ръководител на детето, д-р Хохвартер веднага пише писмо до ръководството на училището с желание да помогне. Напълно безвъзмездно тя оперира Михаил в клиниката, в която работи в Австрия, а докато трае престоя му там, неговото семейство е прието в дома на лекарката.

Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, видима фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят.

“Д-р Анелия Хохвартер е невероятен специалист и Човек, отдаден на професията си и на хората. Земна, слънчева, усмихната, внимателна, отзивчива, добросърдечна БЪЛГАРКА”.

Номинацията получихме от Димитринка Костова.

 

 ***

„Добрият Самарянин“ представляват годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Годишните награди „Добрият Самарянин“ са част от кампанията „Имам приятел – добър самарянин“. Тя е спонтанен и доброволен обществен проект на Сдружение „Самаряни“, която има за цел да популяризира и утвърди историческата, обществено-културната и духовна роля на дружествата, работили на територията на регион Стара Загора – „Добрий Самарянинъ“ (03 март, 1899 г.), „Самарянка“ (09 декември, 1910 г.) и „Самарянин“ (15 декември, 1911 г.) сред широката общественост в регион Стара Загора, както и да спомогне за повишаване на социалната отговорност и ангажираност на широк кръг от граждани.

Церемония по връчване на Годишните награди „Добрият Самарянин“ и тази година ще се проведе в Държавна опера-Стара Загора на 11 декември, от 19:00 часа, в партньорство с още единадесет други обществени институции и неправителствени организации от Област Стара Загора. На церемонията ще бъдат представени номинираните добротворци през 2017 г. и ще бъдат връчени отново статуетката „Добрият Самарянин“ и „Отличието на общността“.

            Специален гост на Церемонията от страна на артистите тази година е певицата Тони, знаков поп изпълнител, покорила българската публика с песните “Всичко било е насън”, “Интернет самота”, “Както преди”, “Поглед на дете” и др.

Пощата на доброто приема номинация до 4 ноември, включително. Побързайте да разкажете и номинирате добротворството наwww.samaritans.bg/dnes.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com