Сватби

ЦИК: За участие в местния вот са регистрирани 71 партии и 3 коалиции

За участие в местните избори са регистрирани 71 партии и 3 коалиции. Това заяви  говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

За участие в информационно-разяснителната кампания за Националния референдум са подали документи общо 47 партии, коалиции и инициативни комитети. С позиция „Да” регистрираните партии и коалиции са 29. С позиция „Не” са 16.

16 инициативни комитети са подали документи. От тях с позиция „Да” са 6 и с позиция „Не” са 10. Вероятно е да има промяна до утре, защото не малка част от инициативните комитети са регистрирани в условия на неприключила проверка.

На 7 партии са заличени регистрациите, поради това, че след проверка на подписките е станало ясно, че те не съдържат необходимия по закон 2500 броя подписи на избиратели, които подкрепят регистрацията им за участие във вота.

ВОТ консерватори, ПП Обединение за достойна България, ПП Движение за благоденствие и възход, ПП Другата България, ПП Балканска Демократична лига, ПП Християндемократическа партия на България, са партиите, чиято регистрация е заличена.

Освен тях регистрацията на ПП „Българска левица” също е заличена, тъй като е в състава на коалиция, която участва в изборите и вече е регистрирана в ЦИК. На 3-те партии-ПП Българска комунистическа партия, ПП Християн-социален съюз-ХСС и на ПП Християн реформистка партия, ЦИК е отказала регистрация, защото документите им не са отговаряли на изискванията на закона. Партиите със заличени и отказани регистрации окончателно няма как да се явят на изборите.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com