Сватби

Центърът за подкрепа за личностно развитие ще осигури 25 вида извънкласни занимания за деца и младежи през новия си творчески сезон

 През новия творчески сезон Центърът за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора ще бъде място за алтернативна заетост на децата и ще даде възможност за реализация на инициативността, научните и творческите им заложби, като ги държи далеч от негативните влияния в обществото. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Центърът разполага с над 25 безплатни клубни форми и формации, ръководени от утвърдени и млади специалисти.

От години в Центъра за личностно развитие се развиват различни форми на занимания – школата за народни танци и инструменти, латинотанци, мажоретки, хип-хоп формация, вокална студия „Траяна глас”, успешните клубове „Дебати”, „Млад журналист”, школите по изобразителни и приложни изкуства и малка пластика. Поле за изява има и за любопитните млади експериментатори, поети, малки и големи театрали и доброволците от МОС. Биолозите и астрономите продължават своята дейност и търсят нови попълнения.

През новия сезон в школата за народни инструменти освен тамбура и гъдулка, децата ще могат да се учат да свирят на гайда. Разкриват се и клубове по забавна математика и астрономия. В подкрепа и поощрение на инициативността и креативността сред подрастващите ще функционира Детски парламент.
Мисията на центъра е да подпомага личностното и творческото развитие на децата и младите хора като им осигури поле за изява в областта на изкуството, неформално образование, младежките инициативи, доброволчеството, включването им в обществения живот на общността, и други видове общественополезни дейности.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com