Стара Загора

Цветанов: Всички от РБ без двама са гласували за Мая Манолова!

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини почти всички депутати от Реформаторския блок, че са подкрепили Мая Манолова за омбудсман.

„От РБ единствените, за които съм убеден, че са гласували за Константин Пенчев, са Мартин Димитров и Петър Славов. Смятам, че всички останали са подкрепили Мая Манолова, съдейки по ведрата атмосфера в тяхното крило в парламента, когато тя ги поздравяваше персонално”, казва Цветанов в интервю за Vevesti.

Той добавя: „Самата Манолова говори с категоричност и точност, че всъщност има 8 сигурни гласа от Реформаторския блок. Нека припомня, че през последните няколко месеца те гласуват от порядъка на 8 до 13 човека, не повече.”

Цветан Цветанов има версия защо се е получило това. „Моето обяснение е следното. Донякъде подкрепата, която дадоха и реформаторите, и патриотите, и АБВ за Мая Манолова е продиктувана от това, че бяха извън средата, атмосферата на работа в 42-ия парламент. Защото, ако бяха работили в условията, в които работихме тогава и бяха изпитали персоналните атаки, които понесохме като парламентарна група и отделни депутати, едва ли биха я подкрепили. Няма човек, който да е забравил всичко това като период и време и основно спомените от Костинброд, който ще остане като тежка рана в българската демокрация.”
Източник:Vevesti/ПИК

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com