Сватби

Халил Летифов, областен председател на ДПС Стара Загора: Всеки път се борим за доверието на всеки

– Г-н Летифов, представете кандидатите за депутати в листата на ДПС за 27-ми Старозагорски избирателен район?

– Листата на ДПС се състои от 9 кандидати, балансирана е в подреждането по възраст, сфера на влияние и професионална реализация, етническа и религиозна принадлежност. По всички тези аспекти ние търсим консенсус. Този стил на подредба е зададен от нашия електорат.

В Народното.събрание трябва да има хора с професионална насоченост в различни области. ДПС винаги е имало подготвени кадри – в земеделието, в енергетиката, финансовата сфера и т.н. Част от партийната дейност е да се опитаме да предвидим какъв ще е съставът на парламентарната група, така щото тя да отговори на очакванията за периода, в който ще работи.

В този ред на мисли бе решението ни за кандидати на ДПС като ген. Симеон Симеонов, експерт в сферата на отбраната, на Петър Чобанов, който се надявам да получи нужната подкрепа и да подсили икономическия и финансов екип на ДПС. На местно ниво нещата изглеждат приблизително по същия начин -в листата ни има представители на различни етноси, средната възраст е под 40 години,има представители на бизнеса, икономисти, управленци. За съжаление, този път жените са по-малко, но това беше волята на хората.

Целта е да обезпечим очакванията на региона и доколкото може да мотивираме нашите избиратели.

– Различното с предходните парламентарни избори?

– Листата запазва в някаква степен вида си. Водач е Делян Пеевски, на второ място, с подкрепата на структурата, е моя милост, на трето пак е Шендоан Халит. На четвърта позиция е един от общинските ни председатели (на Николаево.б.а.) – Щилиян Велинов, млад, енергичен и развиващ се човек, студент е в ТрУ. След това е д-р Тунджай Йозтюрк, зам. областен управител – силна личност, след него е младежкият ни лидер Мехмед Зейнел, специалист в земеделието.

– Кампанията Ви какво включва? Очакванията от нея?

– Кампанията ни не е спирала от европейските избори насам. Не сме се отделяли от контакти с хората и опити да решаваме проблемите им. Всеки ден ни се поставят все по-тежки проблеми във всички общини и населени места. Те са страшно много и съм далеч от мисълта, че могат да бъдат решени с магическа пръчка. Винаги сме били коректни и сме го заявявали. Но правим необходимото съответните институции да бъдат запознати и доколкото може, да започне решаването им. Продължавам да повтарям, че ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ у нас е липсата на ДОВЕРИЕ -В ИНСТИТУЦИИТЕ И В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОРГАНИ

Криза на това доверие продължава да има. Благодарение на нея има и политическа криза. Имаме проблеми с някои от оперативните програми, които още не са намерили решение, а сме зависими на този етап от тях. Трябва да намерим подхода за децентрализация, нещо, което ДПС винаги е прокламирало. Програмата за развитие на регионите към МС, според мен, трябва да бъде продължена и засилена, общините да бъдат подпомагани, разбира се, на състезателен принцип. Ние искаме планиране. Да можем да предвидим как ще се развиват общините през следващите 4-5 години, как да подпомагаме малките общини. ИЗБИРАТЕЛЯТ ИСКА СИГУРНОСТ да започне да вярва на политиците и на институциите. Това е нещо, което е пренебрегвано, а е основен проблем, включително и заради отношението, което имаме ние, различните политически групи и движения помежду си, и политиците поотделно.

– Какво обещавате Вие?

– Хората искат да имат доверие в нас, да ни вярват, че чуваме техните проблеми. След това, когато се опитаме да направим нещо, когато сме го направили или не сме, да се върнем обратно и да кажем – ТУК УСПЯХМЕ, ТАМ НЕ, ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА

Да направим още една крачка.

Ние сме партия, която се опитва да решава проблемите, най-малкото да ги чува. И си плащаме цената -когато не сме коректни, нашият избирател ни наказва. Да се твърди, че ДПС има някакви сигурни гласове, е обида към интелигентността на нашия избирател. Ние се борим всеки път за всеки човек и за всяко доверие.

– Най-същественото, което гарантира ДПС?

– Ще направим всичко възможно да има спокойствие в държавата за малкия и за средния бизнес, които са най-големият работодател у нас. Държавата се нуждае от хора, които работят и произвеждат продукт.

– Мотото на ДПС в настоящата кампания?

– „Ако искаш добро управление – направи добър избор. Свободата е в теб!“. Това е в основата на целия управленски процес. За да имаме добри резултати в управлението и парламентарната дейност, трябва да има ХОРА, КОИТО СА ЛИЧНО АНГАЖИРАНИ В КАУЗАТА И ИМАТ ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТВЕНОСТ. Всеки обещава лесен път, ние сочим труден, но сигурен.

– ДПС отчете много добри резултати на евроизборите, очакванията Ви за настоящите?

– Винаги сме си поставяли по-високи цели. В ДПС сме реалисти и сме заложили да повторим резултата и дори да го увеличим. Но това ще стане ясно от стила на кампанията, която ще се води, от избирателната активност , дали нашето послание ще стигне до хората.

– Подкрепят ли ви? Критикуват ли ви?

– Получаваме подкрепа, за което сме благодарни на хората, но държа да отбележа, че не сме злоупотребявали с нея. Важна за нас е и критиката. Тя е част от дебата и я насърчаваме. Не само по време на кампании.

– Програмата минимум за 27-ми Старозагорски избирателен район?

– Предстои ни работа, на 100%. Оттам нататък – ще видим. От наша страна кампанията ще е позитивна и постоянна. Ако има удари под кръста, те няма да са от страна на ДПС, а ако са срещу нас – няма да сме изненадани.

http://dps.bg/
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com