Училището за даровити деца ще отвори врати през септември 2020 г.

Училището за даровити деца, което е част от програмата на кмета Живко Тодоров, ще отвори врати през септември 2020 г.
Сградата на бившето Първо основно училище ще приеме младите таланти на Стара Загора

Община Стара Загора е в трескава подготовка на предпроектно предложение за ремонт на сградата на бившето Първо основно училище. В програмата на кмета Живко Тодоров за третия му мандат е заложено сградата да стане приемно училище за даровити деца. В него ще могат да се обучават ученици не само от Стара Загора, но и от цялата страна. Основните дисциплини ще са математика и компютърни науки. Училището ще е като затворен комплекс, включително с общежитие.

Изготвя се идеен проект за реновиране на съществуващата сграда и превръщането й в привлекателна образователна среда, съответстваща на най-съвременните изисквания. Ще се предложи и

най-доброто като преподавателски състав

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е подкрепил идеята за училището и е обещал финансиране на проекта.

„Идеята е да се стимулират даровитите деца, както се прави по света, защото те движат света. Целият потенциал на града ще бъде активиран да работи, а Общината ще създаде условия децата да се развиват“, обясни Живко Тодоров. Желанието на кмета за новото училище е продиктувано най-вече от огромните успехи, постигнати от младите старозагорски математици на олимпиадите в Азия. При всяко участие те се връщат с диамантени, златни, сребърни и бронзови медали.

Част от младите таланти на Стара Загора биха могли да се обучават в новото училище, което ще отвори врати през септември. Идеята е, след като завършат средното си образование, те да продължат обучението си в Тракийския университет. По препоръка на кмета Живко Тодоров и бизнеса на Стара Загора там от следващата учебна година се предвижда откриването на две нови специалности – „Информатика и компютърни науки“ и „Комуникационна и компютърна техника“.
кмета бг

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com