Стара Загора

Учение за действия при пожар в склад за химикали проведе Община Стара Загора

Община Стара Загора проведе учение с частите на Единната спасителна система за организиране и провеждане на пожарогасителни и аварийно-спасителни работи, при възникване на инциденти в предприятие за производство на средства за модифициране на времето „Стройпроект” ЕООД”. То се проведе на територията на предприятието и в него освен аварийните екипи на дружеството, участваха оперативните групи от състава на щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия в общината, екипи на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението, Областната дирекция МВР Стара Загора, Центъра за спешна медицинска помощ, формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от военно формирование 24 150 при действия за промишлени аварии.
Участниците пресъздадоха реални действия на единиците при пожар на сухи треви и битови отпадъци, който обхваща склад за съхранение на амониев перхлорат, вследствие на което се отделят около 3 т. хлороводород в атмосферата и се разпространяват към жилищни квартали.
Учението включи оповестяване и привеждане в готовност на оперативните групи, провеждане на спасителни и аварийни дейности и провеждане на спасителни и аварийно възстановителни работи.
То се проведе със заповед на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com