Учебен „Мерцедес“ отнесе стълб в Стара Загора

Лек автомобил „Мерцедес“ със стикери на школа за обучение на водачи отнесе стълб за осветление в Стара Загора и стана причина за близо едночасово задръстване по пътя към Казанлък. Инцидентът е станал малко след 14:00 часа в събота, зад волана е бил 53-годишен мъж, но не е имало инструктор, обясниха от „НИТ-3“ ЕООД, чийто опознавателни данни са брандирани.

Само по чудо се е разминало без жертви и тежко ранени, коментираха пътни полицаи и служители на ЦСМП-Стара Загора, които са се отзовали на място след сигнал на телефон 112.

Дългогодишни инструктори изразяват учудване как е могло да се случи произшествието на прав участък, с отлична видимост. Металният стълб е рухнал извън разделителния „остров“, ударената кола е навлязла в насрещното движение. Заради катастрофата през нощта в събота срещу неделя осветлението по улица „Хан Аспарух“ бе изключено.

Сходен инцидент е регистриран три часа по-късно, малко след 18:00 часа и в Казанлък, където автомобил на „Пътна помощ“ е излетял от пътното платно до кръстовището на улиците „Тюлбенска“ и „Петрова нива“ и, след като ударил стълб за осветление, се е забил в тревите.

Монитор, Христо Христов

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com