Турнир по бокс се проведе в Затвора в Стара Загора

Зам. областният управител Димитър Драчев беше днес гост на вътрешния турнир по бокс, който се проведе в Затвора в Стара Загора. На събитието присъстваха началникът на Затвора старши комисар Иван Карушков, председателят на Окръжния съд Красимир Георгиев, представители на различни институции, делегация от Италия,  която е тук във връзка с реализацията на международен проект  „Развитие на уменията на лишените от свобода чрез спорт“. Специален гост на събитието бе боксовата легенда Серафим Тодоров.

Тазгодишното издание на вътрешния боксов турнир е второ по ред. То минава под мотото „С ръкавици срещу дрогата и насилието“. В него се включиха 24 лишени от свобода, разделени в три категории – до 80 кг, от 80 до 95 кг и над 95 кг. Те се състезаваха в три рунда, всеки от по 3 минути. Професионално жури определяше победителя от двубоите. Ентусиазирана публика от обитатели на Затвора подкрепяше със силни възгласи участниците в оспорваната надпревара.

Г-н Драчев връчи медал на един от победителите в тежката категория – Димитър Димитров (Руския). Боксьорът беше посрещнат на ринга с песента „Вставай страна огромная“. Заради атрактивния си спортен екип и отлична физическа форма той бе сред най-аплодираните участници в тазгодишния турнир.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com