Стара Загора

Три медала за малките борци

С три медала се завърнаха от участие в силния международен турнир по свободна борба за момчета „Злати Динев Ройдев“ възпитаниците на старозагорският клуб „Берое“. Иван Стоянов извоюва първото място в категорията си до 57 кг. Той спечели и приз Прес Купа „Злати Ройдев“. Дянко Дянков до 52 кг. и Кристиян Канев до 41 кг. се завърнаха с бронзови отличия. „Много добре се представихме, Иван в четвъртфинала още победи много силен грузински състезател, Дянко и Кристиян също се бориха много добре“, обобщи Диян Динчев, треньор в свободния стил на старозагорския клуб за радио Стара Загора.

Той не случайно обърна внимание върху победата на Иван над грузинския спортист. Тъй като грузинците при 10 участващи свои национали имат 10 спечелени медала в това състезание. Освен грузински национали, на тепиха в Гълъбово излязоха още национали и от Италия и Унгария в тази възраст. Както и такива от доста български клубове.

В събота въпитаниците на клуба във възраст деца ще пътуват за Горна Оряховица. В неделя там са схватките от Държавния личен шампионат за тяхната възраст в свободния стил. След това състезание погледите на ръководството на старозагорсикя клуб ще бъдат насочени към домакинството в турнира „Динко Петров“ в края на месеца.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com