Тридневни тържества за Трифон Зарезан в община Гълъбово

За зарязване на лозите се готвят стопаните от община Гълъбово. Началото на празниците ще бъде утре, 9 февруари, в село Априлово. За осемнадесети път клубът „Св. Трифон Зарезан“ в селото ще направи голям празник за съселяните си, на който ще свири Пилашевския народен оркестър. След като поиграят хоро на площада, априловци ще отидат да зарежат лозята. В ритуалната зала на селото ще има дегустация на вина на местните майстори и ще бъдат наградени най-добрите от тях.

По традиция ще се избере и Цар Трифон. На другия ден, 10 февруари, с общоградски празник и конкурс за най- добър винопроизводител Трифоновден ще отбележи и град Гълъбово. Сред кодираните бутилки с проби от бели и червени вина от производители в региона ще се изберат най-добрите по цвят, аромат и вкус, съобщават от пресцентърпа на общината.

Отбелязването на празника на Трифон Зарезан в общината ще завърши с отбелязването му в с. Обручище другата събота, 16 февруари. Местните майстори обаче ще дегустират, не само за да определят най-хубавото вино, а за изберат и най-вкусното домашно мезе за гроздови еликсир.

снимката е илюстративна

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com