Сватби

Такситата може да вдигнат цените с 10-15%

Таксиметровите компании предупредиха, че готвените промени в регулациите и по-строг контрол ще накарат много шофьори да станат нередовни, което ще доведе до вдигането на цените между 10-15 стотинки.
Според регламента в момента не е задължително таксиметровият шофьор да притежава удостоверение за регистрация, а само да има договор с регистриран превозвач.
Депутатите обаче смятат, че шофьорите нарушители сами отнасят глобите, а компаниите, в които работят, остават незасегнати. Така голяма част от т.нар. “копърки” са регистрирани в някаква фирма, но работят за себе си.  С промените те трябва или да се регистрират като превозвачи, или да бъдат наети на трудов договор.

„Ако теоретично го направят, това ще повиши разходите на самите превозвачи, повишаването на техните разходи ще увеличи цените и ние очакваме едно 10-15 % увеличение. Другият вариант е всеки водач да си стане сам превозвач – в България има 23 000 таксита, всяко има по един-двама водачи, представете си колко превозвачи ще станат”, заяви инж. Спас Атанасов от браншовата организация на таксиметровите шофьори.
Offnews.bg

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com