Connect with us

Стара Загора

С първа копка стартира проект за ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора

Published

on

Днес беше извършена символична първа копка на проект за ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора.

IMG_3970

“Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. При реализиране на разширението на ул. „Капитан Петко войвода“ ще бъде създаден паркинг, който ще обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, обясни ръководителят на проекта и секретар на Община Стара Загора Делян Иванов.

Той допълни, че улицата е от първостепенната улична мрежа на Стара Загора и е единствената връзка към промишлената зона с посоки север- юг, без да се влиза към обособената централна градска част. За интензивното движение, което се провежда по нея, тя е с недостатъчна ширина на пътното платно. Освен, че обслужва индустриалната зона, тя е граница между два големи старозагорски квартала – кв. „Три чучура юг“ и кв.”Казански”. Към момента ул.“Капитан Петко Войвода“ е двулентова, което допълнително натоварва пътния трафик.

„Проектът предвижда още изграждане на кръгово кръстовището при ул. “Христо Ботев”. Бъдещото развитие от изток на запад на ул. “Христо Ботев“ ще даде възможност за втора връзка на кв. “Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул. “Цар Симеон Велики“, категоричен е Иванов.

От думите му стана ясно още че ще бъде изградена и велоалея, а спирката на масовия градски транспорт от изток ще бъде изместена след предвиденото кръстовище, а тази от запад, непосредствено под кръговото кръстовище , ще запази мястото си.

P1420952

Пешеходното движение е решено с изграждане на тротоари от източната и от западната страна на улицата. Осигурена е достъпна среда, свързана с горните направления, включително и за хора с увреждания.

Целта на проекта е създаване на хармонична и естествена градска среда, която да има потенциал за нов живот и развитие.

Стойността на инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв., предоставяни от ФГР ЮГ, включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.  Срокът за изпълнение е 210 календарни дни, след подписване на протокол 2А.

На събитието присъставаха още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-кметовете инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, главният архитект Виктория Грозева, част от фирмата изпълнител на проекта- Пътно- строителна компания  “Ес Би Ес”, представлявана от Диана Любомирива, журналисти и граждани.

Стара Загора

В продажба са виртуални билети за втората контрола на “Берое” в Турция

Published

on

Както е известно, „Берое“ пусна в продажба ВИРТУАЛНИ билети за своите контролни срещи в Турция. По този начин всеки желаещ ще има възможност да подпомогне финансово и морално своя любим отбор. Билетите за втората контролна среща в Турция – срещу украинския „Днипро“ вече са в продажба.

Двубоят е насрочен за петък (28 януари) и всеки желаещ може да закупи своя от всички каси на Eventim, както и онлайн  ТУК

Цената на билета е 10 лв. и няма ограничения в закупената бройка!

От клуба напомнят, че освен това е открита и дарителска банкова сметка към СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“, която е още една възможност да бъде подпомогнат любимия клуб. Сметката е с IBAN BG06STSA93000028718966 към Банка ДСК

От “Берое” призовават всички да подпомогнат любимия отбор с откритата дарителска сметка и виртуалните билети за контролните срещи. Така всеки ще може да даде своя принос за каузата.БНР

Continue Reading

Стара Загора

121,8 млн. евро са чуждестранните преки инвестиции в община Стара Загора към 31.12.2020 г.

Published

on

По данни на НСИ преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в област Стара Загора към 31.12.2020 г. възлизат на 971.7 млн. евро.

През 2020 г. най-голяма е стойността на направените преки чуждестранни инвестиции в промишлеността – 964.2 млн. евро, като е регистриран спад от 1.9% спрямо предходната година.

С най-голям размер на преките чуждестранни инвестиции е община Гълъбово – 667.4 млн. евро, следвана от община Стара Загора – 121.8 млн. евро и община Казанлък – 107.2 млн. евро.

Continue Reading

Стара Загора

Стартира кръводарителска акция в Стара Загора (СНИМКИ)

Published

on

В Стара Загора се проведе кръводарителска акция под надслов “Сподели силата си, дари кръв!”. Организаторите казват, че в основата на кампанията е силата да бъдем единни и съпричастни, човеколюбиви и отговорни, да бъдем частица от най-важното и безценното.

Веселина Александрова дарява кръв всяка година от 1993 г. Вярва, че в особено трудните и тежките за всички ни дни и моменти е особено важно да намираме време и сили да помогнем и подкрепим тези, които се борят за живота си!

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг, не е приемал никакви медикаменти поне 48 часа и за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, нуждаещи се от нея, може да стане дарител.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна годинаа жените – 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца. БГНЕС

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com