С надежда за доброто на децата от ДДЛРГ “Теофана Попова”, “Мария Терезия” и “Българка”

Община Стара Загора е твърдо против затварянето на социалните домове преди краят на учебната година!

Днес Слави Михайлов, Председател на Националното сдружение на сираците в Българиясе срещна със зам.- кмета по хуманитарните въпроси Иванка Сотирова, и началник отдел “Здравеопазване и социални дейности” в община Стара Загора д-р Антония Тодорова.

На срещата беше обсъдена сложната ситуация, в която са поставени възпитаниците на ДДЛРГ “Теофана Попова”, “Мария Терезия” и ДДЛРГ “Българка”. Изтъкнати бяха много силни аргументи по – време на срещата, които от човешка гледна точка са неприемливи и за двете страни. Междувременно се водят интезивни разговори от кмета на Стара Загора Живко Тодоров с Министъра на труда и социалната политика Деница Сачева с оглед положителното решаване на този немаловажен проблем.

Ресорната Агенция за Социално подпомагане на Министър Сачева е в ход да вземе решение. За 23-те деца и младежи от домовете е необходимо да се намери трайно решение от АСП. Емоционалната връзка на децата с роднини, близки и приятели бяха част от аргумените на двете страни и преместването им в пандемична обстановка е неприемливо. Слави Михайлов изказва огромна благодарност към Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, Зам. -кмета Иванка Сотирова и Нач. отдел “Здравеопазване и социални дейности” Д-р Антония Тодорова за твърдата позиция и проявеният интерес за по – доброто на децата! Сега предстои МТСП и АСП в спешен порядък да се откажат от намерението да се закряят домовете преди краят на учебната година!!!

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com