Свържете се с нас

Стара Загора

С ателие за коледни сувенири стартира традиционната инициатива на старозагорския омбудсман „Чудната елха“

Published

on

Малчугани от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без родителска грижа твориха коледни картички и рисунки със старозагорския обществен посредник Иванка Сотирова и двойката млади омбудсмани с мандат 2022-2023 г. – Георги Георгиев и Диана Щерева в Международния младежки център в Стара Загора. Гост на съботното творческо ателие бе и Мария Жекова – общински съветник, която зарадва децата с подаръци в края на събитието. По този начин символично бе дадено начало и на тазгодишното благотворително начинание „Чудната елха“.

„В навечерието на Коледа Ви призоваваме да се включите в традиционната инициатива на обществения посредник и младите омбудсмани на Стара Загора – „Чудната елха“. Нека и тази година допринесем за създаване на повече уют за децата, лишени от родителска грижа, настанени в ЦНСТ /Центрове за настаняване от семеен тип/ и дневните центрове за деца с увреждания. Закупуването на цветни барбарони, катерушки и играчки биха ги зарадвали. Децата имат постоянна необходимост от пособия за рисуване, апликиране, конструиране, моделиране и различни материали. Ще се радваме на Вашата отзивчивост и при необходимост от повече информация ни търсете на тел. 0885901264 и на адрес: „М. Методи Кусев“ 34 А, ет.1“, гласи апелът на старозагорския омбудсман.

„Станете част от инициативата! Закупените от Вас подаръци ще можем заедно да поднесем в центровете в периода 20 – 22 декември или ги донесете в офиса на обществения посредник“, допълва Иванка Сотирова.

 

 

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com