Connect with us

Стара Загора

Сънищата могат да ви покажат ангела, който пази семейството ви

Published

on

Луната е в знак Козирог, където ще остане до 18:24ч

Изостря се чувството за чест, дълг, отговорност, самодисциплина, намалява емоционалния тонус. Вниманието е насочено повече към материалната страна на въпроса. Подходящо време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено на мястото си. Емоциите са затормозени.

Неудачно време за признание в любов. Общуването с по-старото поколение е затруднено. 

Подходящо време за епилация, рязане на нокти и маникюр, за пилинг и грижа за кожата – подхранващи маски и подмладяващи процедури. Маските от глина са полезни. Уязвими са костите, коленете, жлъчен мехур, черен дроб, кожата. Отложете посещението при зъболекар освен, ако не ви е спешен проблема. 

Луната е на празен ход от 08:41ч до 18:24ч. Това време е неефективно, не се препоръчва нищо важно да се купува или започва. 

В 18:24ч Луната преминава в следващия знак – въздушният Водолей. 

Лунен календар – 10 лунен ден до 17:33ч на 16 септември (от 16:42ч на 15 септември)

По това време енергията извира от всеки човек, подобно на вода от преливащ фонтан. Важно е да запомните, че всички ние трябва да зависим само от собственото си мнение. Всички астрологични училища силно препоръчват да прекарвате всяка минута от 10 -ти лунен ден с роднини. Кръвните връзки са особено силни сега. Ако през този период в семейството има кавга (между съпруг и съпруга, родители и деца), тогава връзката ще се обърка за дълго време или дори завинаги. Ако е възможно, запазете спокойствие и се контролирайте. Дори ако агресията ви дойде до гърлото и отчаяно искате да изхвърлите натрупания гняв, въздържайте се с всички сили.

Това, което започва на десетия лунен ден, ще се превърне в традиция. Също така е добре да се разделите с лошите навици – пристрастените хора по-лесно преминават през периода на оттегляне. През това време всички проблеми с ремонта се решават много по-лесно, отколкото в други периоди.

Кармата през този лунен ден може да доведе спомени от далечно минало, за които дори не сте знаели. Човек започва да взема някои решения на подсъзнателно ниво. В ума му се отварят нови канали за получаване на тайни знания. Съветите от близки през този период са от особено значение, което може да ви помогне да се справите с най-трудната задача. 

Не трябва да се разделяте с партньора си – пропастта може да се проточи дълго време. Връзката постоянно ще ви напомня за себе си по неприятен начин. 

10 лунен ден е благоприятен за откровен разговор с подрастващ тийнейджър. Разкажете му за тайните на интимния живот. Попитайте какво го интересува. Но не забравяйте да споменете безопасността на интимните отношения.

Смята се, че дърветата, засадени в градината в този ден, ще бъдат плодовити в продължение на много години.

Сънищата могат да ви покажат ангела, който пази семейството ви през цялото му съществуване. Можете да получите съвет или намек от него.

11 лунен ден от 17:33ч на 16 септември до 18:14ч на 17 септември

Слънчев календар – 30 слънчев ден – Подхождайте към всяко дело творчески и с вдъхновение. Време за сериозни избори, за завършване на старите дела, но да не се започват нови. Хубаво е да прекарате повече време в семеен кръг, сред близки хора и по-малко сред странични. Четенето на молитви днес много добре изчиства. Необходимо е очистване от всичко старо и излишно.

Continue Reading

Стара Загора

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Published

on

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителя на здравното заведение д-р Георги Лисичков. 

Той допълни, че в Центъра разполагат и с трите ваксини, разрешени за употреба в Европейския съюз.

От започването на работата на ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 там са поставени над 8000 ваксини, съобщи още д-р Лисичков. Най-много са поставените ваксини през май – 2007. БНР

Continue Reading

Стара Загора

В три старозагорски общини учениците ще учат дистанционно

Published

on

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на онлайн обучение за две седмици, тъй като заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

Учениците от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия. В тези общини заболеваемостта е е между 500 и 750 на 100 000 души.

Това гласи нова заповед на директора на РЗИ Стара Загора. В късния следобед вчера беше съобщено, че се преустановяват на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. По-късно обаче е издадена нова заповед.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души.

Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево –  330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан –  581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Continue Reading

Стара Загора

Задигнаха сумата от близо 500лв. от монетник на детско съоръжение, разположено в парк в Стара Загора

Published

on

На 20.10.2021г., в 11:00 часа, в Първо РУ-Стара Загора, е получено съобщение за взломен монетник на детско съоръжение, разположено в парк в областния град.

По данни на собствениците, деянието е извършено за времето от 19.10.2021 г. до 10:30 ч. на 20.10.2021 г. и липсва сумата от около 500 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com