Стара Загора

Съдът в Стара Загорла определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двама мъже за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил К., на 42 г., и на Валери М., на 51 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 28.08.2017 г. в гр.Стара Загора, в съучастие, като съизвършители, от частен дом, чрез използване на техническо средство, отнели чужда движима вещ – златен синджир с тегло от 2 грама, от владението собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят – престъпление по чл.195,ал.1,т.4 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.20,ал.2  от Наказателния кодекс, като Валери М. е извършил престъпното деяние в условията на опасен рецидив и за него обвинението е по чл.196,ал.1,т.2 вр. чл.195,ал.1,т.4 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.чл.29,ал.2,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Кирил К. и Валери М. досъдебно производство е установено, че същите на 28.08.2017 г. пристигнали в гр. Стара Загора с лек автомобил. Те се насочили към произволно избран от тях частен дом в гр. Стара Загора. Използвайки техническо средство, Валери М. проникнал в жилището и отнел златни бижута и документи. След извършване на кражбата заедно с Кирил К. потеглили към гр. София, но по пътя били спрени от полицейски служители и задържани. Обвиняемият Кирил К. е неосъждан.Обвиняемият Валери М. е криминално проявен и до момента осъждан 25 пъти за престъпления от общ характер – против собствеността и др. Спрямо обвиняемият Валери М. е налице и висящо наказателно производство пред Специализирания съд.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Кирил К. и Валери М.  са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо Кирил К. и Валери М.  мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com