Стара Загора

Съдът в Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Андрей К., на 25 г., от гр. Стара Загора, след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.10.2017 г.  в гр. Стара Загора, от магазин отнел чужда движима вещ – мобилен телефон м.”iPhone“, модел „7 плюс“, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като кражбата  представяла опасен рецидив – престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр. чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Андрей К. досъдебно производство е установено, че същият изпитвал недостиг на финансови средства. Поради тази причина на 12.10.2017 г. посетил търговски обект в централната градска част на гр. Стара Загора. В магазина Андрей К., използвайки отклоненото внимание на служителите, отнел мобилен телефон на значителна стойност.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 25 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 12.10.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като Андрей К. е бил освободен от затвора на 14.06.2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, чеАндрей К.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Андрей К. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com