Стара Загора

Събарят 55 незаконни къщи в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед на 21 юли да започне принудителното премахване на незаконно построените жилищни и стопански сгради в кв. “Лозенец”.
Съгласно констативни актове и издадени заповеди ще бъдат съборени 55 незаконни къщи в квартала. За целта е назначен Оперативен щаб за ръководство на мероприятието с председател зам.- кметът Йордан Николов и помощник гл.арх. Иван Кирчев. Освен общински служители, в щаба влизат представители на ОД МВР, отдел “Закрила на детето”, на ВиК – Стара Загора и ЕВН.

За да се обезопаси района, преди започване на действията по принудителното премахване, строителната площадка на незаконните строежи ще бъде оградена със сигнални ленти.

Предварително ще бъде изключено електричеството и водоподаването на къщите в списъка. В случай, че сградите не са освободени доброволно от малотрайни, пожаро и взривоопасни материали, обзавеждане и друго имущество, ще се пристъпи към принудителното им освобождаване и изнасяне. При условие, че собствениците не желаят да приемат изнесеното имущество или ако не може да бъде установен неговия собственик, изнесеното движимо имущество ще се остави на отговорно съхранение в “Парова централа – Железник”. Комисия ще състави опис на имуществото в присъствието на органите на МВР.

Със заповедта са определени групи от звено “Чистота” за изнасяне и товарене на имуществото, както и за почистване и товаро-разтоварна дейност. Групата за изнасяне и товарене ще започне да действа след потвърждение от съответните институции за преустановяване захранването с вода, електрическа енергия и прекъснато отвеждане на отпадните води.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com