Свържете се с нас

Стара Загора

Сформираха Постоянните комисии на Общински съвет Стара Загора

Published

on

Тринадесет ще бъдат Постоянните комисии на Общински съвет Стара Загора през мандат 2023 – 2027 г. – ПК по законност и обществен ред ще бъде с председател адв. Стефан Анков и зам.-председател адв. Велина Атанасова, ПК по бюджет и финанси ще бъде с председател Емил Христов и зам.-председател Светослав Колев, ПК по общинска собственост и стопанска политика ще бъде с председател Янко Янков и зам.-председател Боян Кулев, ПК по териториално развитие и транспорт ще бъде с председател Деян Деков и зам.-председател Дончо Радев, ПК по социална политика ще бъде с председател Валентина Бонева и зам.-председател Ивайло Георгиев, ПК по култура, туризъм и вероизповедания ще бъде с председател Недко Кузманов и зам.-председател Красимир Червилов, ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда ще бъде с председател Йордан Николов и зам.-председател Наско Митев, ПК по образование, наука и защита правата на децата ще бъде с председател Бончо Григоров и зам.-председател доц. д-р Емил Славов, ПК по здравеопазване ще бъде с председател д-р Тунджай Йозтюрк и зам.-председател д-р Георги Господинов, ПК по устойчиво развитие и международно сътрудничество ще бъде с председател проф. Иван Върляков и зам.-председател Магдалена Овчарова, ПК по спорт и младежки дейности ще бъде с председател Красимира Чахова и зам.-председател Иван Николов, ПК по политика за управление на общинските дружества ще бъде с председател Дамян Георгиев и зам.-председател Антон Тонев, ПК по спазване на етичния кодекс за поведение на представителите на изборна длъжност в местната власт на територията на община Стара Загора ще бъде с председател Велина Атанасова и зам.-председател Владимир Радков.

Началото на заседанието на старейшините започна с полагане на клетва от новия общински съветник Ивайло Георгиев, който влиза в състава на местния парламент на мястото на Павлина Делчева, след като тя пое поста заместник-кмет на Община Стара Загора. В името на старозагорци се закле да работи и кметът на Старозагорски бани Станчо Станев.

Продължете с четенето

Стара Загора

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

Published

on

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му.

На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на Хаджи Димитър – Христо Янъков и Стефан Орешков и пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. “23 Пехотен Шипченски полк”.

Тържественото отбелязване на 156-ата годишнина от Бузлуджанската епопея ще започне в 11 часа под историческия връх, където ще бъде отслужена панихида в памет на героите.

Национално дружество „Традиция“ са подготвили и мащабна възстановка на Бузлуджанската епопея и последната битка на четата. В нея ще се включат 27 клуба на дружеството от цялата страна.

Ще бъде раздаден и традиционния обреден курбан.

Община Казанлък е организирала и транспорт за желаещите да посетят историческото място, автобусите потеглят в 9 часа от хотел „Казанък“.

Продължете с четенето

Стара Загора

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово, има двама пострадали

Published

on

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово. Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа. Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че пострадалите са 68-годишният водач на един от автомобилите и 58-годишна пътничка, пътувала в едно от другите превозни средства, участвали в инцидента. На двамата им се оказва медицинска помощ.

Катастрофата е между три леки автомобила, управлявани от трима мъже на 68, 70 и 50 години.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

Снимка фейсбук

 

Продължете с четенето

Стара Загора

Забраняват влизането в язовир „Копринка“, ще се ползва от самолети за пожарите

Published

on

Забранява се влизането във водите на язовир „Копринка“ с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък.

Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват водата от язовира за гасене на бушуващите пожари в страната ни.

Машините ще зареждат вода директно от язовира, в движение.

Поривът на вятъра при загребването на вода е с огромна сила и молим всички да се съобразят със забраната, заради собствената си безопасност, посочват от община Казанлък.

Продължете с четенето
Реклама Enter

Новини от Казанлък

Can't extract feed: https://kz7.bg/?get_posts=1&count=7.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com