Connect with us

Стара Загора

Стотици деца се забавляваха днес на празника в Стара Загора

Published

on

Стотици деца се забавляваха днес на празника, организиран от Община Стара Загора, в парк „Митрополит Методий Кусев“.  

По повод 1 юни- Ден на детето, малчугани от детските градини в Стара Загора поднесоха   концерт от песни и танци, и рязко вдигнаха празничното настроение.

„Нека всеки момент бъде празник за Вас. Радвайте се, правете щуротии, защото във всяка щуротия се раждат идеи. Да сте здрави, да Ви слушат родителите и учителите. А на възрастните пожелавам да не губят детското у себе си “, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности.

Празненството започна със стихове по повод празника рецитирани от Стела Цанкова и Теодор Желев от Детска градина №6 „Камбанка“. Техните приятелчета пък изпълниха песента  „Първи юни” по музика на Маргарита Шоселова и текст на Ангелина Жекова.

Да е весел днешният празник пожелаха възпитаниците на ДГ №11 „Загоре” с едноименната си песен, това потвърдиха и с танца си малките момчета и момичета от ДГ №8 „Българче”.

Готините момчета от четвърта група на ДГ №3 „Ян Бибиян” взривиха публиката с танц по песен на Майкъл Джексън.

„Празник” е днес, хубав и чудесен, потвърдиха с танца си децата от ДГ №8 „Българче”, а възпитаниците на  ДГ №24 „Радост” показаха, че обич можеш да изразиш на всички езици и чрез музиката това да е разбираемо за всички с песента „А ты меня любишь”.

Във фолклорния микс „Тумба Лумба”  танцьорите от ДГ №2 „Зорница” показаха завидни умения и заслужиха одобрението на публиката.

Музикален поздрав на три 3 езика – „Заедно да прегърнем света”  отправиха малките представители на ДГ №66 „Детски рай”.

Ка се танцува рокендрол демонстрираха малчуганите от ДГ №23 „Кипарис”, а шопски танц „Детска закачка” представиха участниците от  ДГ №4 „Бреза”.

И на празник като на празник – хоро „Пет сезона” в изпълнение на децата от ДГ №20 „Мир“, а народната песен “Клюкарките” изпяха децата от ДГ №35 „Свобода.

Децата от ІV-та група „Маргаритка” на ДГ №13 „Пролет”  пък ни припомниха да пазим любовта си към книгите  с песента „Шарената книжка”.

Празникът продължи с кукления спектакъл „Пролетни приключения“ на Детско куклено-театрално студио „Слънчице“ при Детски отдел на библиотека „Родина“ и изненада – куклено ревю „Пролет-лято`2021”.

В  парка бяха разположени и множество арт работилници, и ателиета на школи при Народно читалище „Родина“, Център за подкрепа за личностно развитие и Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“. Децата можеха да избират сред: “Създай своя картина”,  „Еко букет”, Йогата за деца с клуб „Сантоша“ – „Като животните“ , „Направи си сам сапунче“ ,  Работилничка “Звездни вълшебства” на клуб “Забавна астрономия”. Имаше и  наблюдения на Слънцето и слънчевата активност със Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, както и  Информационен щанд на Спасителен център за диви животни – „Зелени Балкани“.

Сред атракциите бяха още полицейски автомобил, мотор и полицейски кучета, както и противопожарна кола.

Стара Загора

В продажба са виртуални билети за втората контрола на “Берое” в Турция

Published

on

Както е известно, „Берое“ пусна в продажба ВИРТУАЛНИ билети за своите контролни срещи в Турция. По този начин всеки желаещ ще има възможност да подпомогне финансово и морално своя любим отбор. Билетите за втората контролна среща в Турция – срещу украинския „Днипро“ вече са в продажба.

Двубоят е насрочен за петък (28 януари) и всеки желаещ може да закупи своя от всички каси на Eventim, както и онлайн  ТУК

Цената на билета е 10 лв. и няма ограничения в закупената бройка!

От клуба напомнят, че освен това е открита и дарителска банкова сметка към СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“, която е още една възможност да бъде подпомогнат любимия клуб. Сметката е с IBAN BG06STSA93000028718966 към Банка ДСК

От “Берое” призовават всички да подпомогнат любимия отбор с откритата дарителска сметка и виртуалните билети за контролните срещи. Така всеки ще може да даде своя принос за каузата.БНР

Continue Reading

Стара Загора

121,8 млн. евро са чуждестранните преки инвестиции в община Стара Загора към 31.12.2020 г.

Published

on

По данни на НСИ преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в област Стара Загора към 31.12.2020 г. възлизат на 971.7 млн. евро.

През 2020 г. най-голяма е стойността на направените преки чуждестранни инвестиции в промишлеността – 964.2 млн. евро, като е регистриран спад от 1.9% спрямо предходната година.

С най-голям размер на преките чуждестранни инвестиции е община Гълъбово – 667.4 млн. евро, следвана от община Стара Загора – 121.8 млн. евро и община Казанлък – 107.2 млн. евро.

Continue Reading

Стара Загора

Стартира кръводарителска акция в Стара Загора (СНИМКИ)

Published

on

В Стара Загора се проведе кръводарителска акция под надслов “Сподели силата си, дари кръв!”. Организаторите казват, че в основата на кампанията е силата да бъдем единни и съпричастни, човеколюбиви и отговорни, да бъдем частица от най-важното и безценното.

Веселина Александрова дарява кръв всяка година от 1993 г. Вярва, че в особено трудните и тежките за всички ни дни и моменти е особено важно да намираме време и сили да помогнем и подкрепим тези, които се борят за живота си!

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг, не е приемал никакви медикаменти поне 48 часа и за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, нуждаещи се от нея, може да стане дарител.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна годинаа жените – 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца. БГНЕС

Continue Reading

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com