Стара Загора

Старозагорско участие в изложбата “България -съвременното изкуство” в Париж

В партньорство с Българо-Френската културна Асоциация в Noisy-le Grand  (4 зона на Париж ), вила Катала  (едно културно средище, където всяка седмица се провеждат концерти изложби,театри-прилагам снимка ) обявява групова изложба на артисти.
Грандиозните картини на Николай Панайотов,рисунките и картините на Константин Константинов, играта на цветове на Христо Бозуков, картинните композиции на Лариса Илиева, също така картините, мозайките и скулптурите на Ивайло Иванов.Изложбата ще се проведе от 3-ти до 31-ви март, вернисаж на 10 март от 19:00 ч. Предвидена е конференция върху  българската история на 17 март(Людмила Манолова -архитект по тракийски паметици).
Посланикът на Република България във Франция е потвърдил своето присъствие, изложбата се провежда под патронажа на Българското посолство в Париж. На нея ще присъстват Мадам Brigitte Marsigny (кмет на Noisy-le Grand-Конселие на регион Ил де Франс ) Marylise Martins  (културно аташе към кметството и културните прояви).
На входа на вила Катала ще бъде поставено Българското знаме, като изложбата е изцяло с български характер.
Вила Катала е разположена в голям парк с редки растителни и дървесни видове което я прави един своеобразен ботанически парк. В него са разположени и модерни скулптури. По време на вернисажа ще могат да се опитат български ястия и български вина. Експозицията представлява 60 произведения от 5-мата автори,и е подредена в 3 зали.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com