Старозагорският омбудсман през 2018г. не е уважил само една жалба

От 357 жалби и сигнали, подадени през 2018 година до обществения посредник на община Стара Загора, само една не е уважена. Въпреки деветте изслушвания по нея омбудсманът Надежда Чакърова-Николова не й е дала ход заради липса на основания за нея. Към 31 декември 348 от жалбите са разгледани и решени, а 9 са в ход на проверки и ще бъдат приключени в срок. Най-многобройни са сигналите свързани с плащането на местни данъци и такси, обществения транспорт, инфраструктурата, гражданските регистрации, свързани със социално подпомагане, класирането в детските градини.

Надежда Чакърова заяви, че и занапред ще продължи традицията да се организират изнесени приемни в селата на общината заедно с председателя на общинския съвет Таньо Брайков и секретаря на общината Делян Иванов.

Според обществения посредник жителите на общината познават и търсят правата си, показател за което са и стотиците подадени жалби. Тя изрази задоволство и за добрата си работа с националния омбудсман Мая Манолова, към която е препращала жалби, подадени заради проблеми свързани с държавни институции и такива, за които тя няма правомощия. Надежда Чакърова-Николова обяви, че на 6 март Стара Загора ще домакинства на годишната работна среща на местните обществени посредници.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com