Свържете се с нас

Стара Загора

„Старозагорските хали“ стават на 90 години

Published

on

През 2024 година сградата на днешната Худовежствена галерия в Стара Загора празнува своя 90-годишен юбилей. „Старозагорските хали“, както е по-известна сградата за повечето старозагорци е открита на 4 февруари 1934г. През най-краткия месец от годината от ръководството са организирали множество събития за жители и гости на града. Първото от тях е още на 31 януари от 18.00 часа– изложба „Мексиканска графика“- съвременно мексиканско изкуство от колекцията на Художествена галерия Пловдив.

На 3 февруари (събота) от 11.00 до 12.30 часа ще се състои и първото събитие, насочено към по-младата публика на галерията. То е творческо ателие „Пътешествие във времето“. Орагнизирано е съвместно с Туристически информационен център Стара Загора. Следващото, насочено към децата е на 18 февруари.

Отново в събота ще бъде открита и изложбата „Госпожо архитект“- гостуваща изложба на Гьоте-институт България и Фондация „Български архитектурен модернизъм“.

По време на отбелязването на празника ще бъде представен и завършеният проект  „Дигитална представяне на експозициите на Градска художествена галерия Стара Загора“. Чрез сканиране на QR-кодове всеки ще може да получи по-подробна информация за всяко изложено произведение. По този начин според директорът на институцията Катя Тинева има възможност за повишаване на интересът към изкуството. БНР

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com