Старозагорската опера ще излъчва на живо спектакъла на операта “Отело”

Спектакълът на операта „Отело“ от Джузепе Верди открива новия творчески сезон на Държавна опера Стара Загора, на 6 ноември от 19 часа. Това музикално произведение е с изключително трудна партитура, изискващо и изпълнение на певци с високо майсторство, но съм уверен, че оперният театър на Стара Загора се справи великолепно с тази амбициозна задача, сподели в интервю за Радио Стара Загора директорът на операта Огнян Драганов.

В ролята на Отело ще дебютира световноизвестният български тенор Камен Чанев, ще му партнират Таня Иванова в ролята на Дездемона и Иван Кабамитов в ролята на Яго. Диригент на спектакъла е Ивайло Кринчев, режисьор Петко Бонев, хормайстор Младен Станев, хореография Ромина Славова. В настоящата усложнена от коронавирусната инфекция ситуация и спазване на епидемиологичните мерки броя на местата в залата на операта е редуциран на 30 %, публиката ще бъде разположена през ред и през място.

За почитатели на оперното изкуство за първи път Държавна опера Стара Загора ще излъчва на живо спектакъла на операта “Отело“ чрез националната културна стрийминг платформа 7arts.bg. Сумата за онлайн гледане на оперния спектакъл е 4, 90 лева, съобщи още Огнян Драганов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com