Стара Загора

Старозагорската окръжна прокуратура промени становището си и протестира предсрочното освобождаване на Сапунджиев

Окръжна прокуратура-Стара Загора подаде изненадващо протест пред Апелативния съд в Пловдив срещу определението на Окръжен съд – Стара Загора за условно предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев. Той бе осъден на 6 години лишаване от свобода и 8 години без право да управлява моторно превозно средство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, след като на 2 юни 2014 година прегази с джипа си 4-годишния Паоло Иванов в централната пешеходна зона на Стара Загора.

Няколко часа по-рано днес Окръжен съд–Стара Загора постанови Сапунджиев да бъде освободен предсрочно 22 месеца преди изтичане на присъдата с мотива, че е изтърпял повече от половината срок на наказанието си и е показал добро поведение при престоя си зад решетките.

По време на съдебното заседание представителят на Окръжната прокуратура изрази становище, че са налице всички основания за предсрочно условно освобождаване на Сапунджиев като му бъде наложена пробационна мярка – срещи с пробационен служител в оставащите 1 година 10 месеца и 10 дни от присъдата. Сапунджиев щеше да бъде незабавно освободен след изтичане на 7-дневния срок за обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

В късния следобед от Апелативна прокуратура – Пловдив разпространиха съобщение, че е подаден протест срещу определението за условно предсрочно освобождаване на Сапунджиев от страна на Окръжна прокуратура.

При запитване на Радио Стара Загора относно причините за промяната в  становището на прокуратурата, участвалата в самото заседание от страна на държавното обвинение зам.-окръжен прокурор Нейка Тенева отказа коментар.

БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com