Стара Загора ще бъде баскетболна арена на решителния сблъсък между “Берое” и “Балкан”

Тази вечер в 19:00ч. в спортна зала “Стара Загора” започва петият решителен двубой от полуфиналната серия между “Берое” и “Балкан”(Ботевград) от шампионата в Националната баскетболна лига. В изиграните до момента 4 двубоя двата отбора си разделиха по 2 победи. Тазвечершният сблъсък ще определи втория финалист, който ще се изправи срещу вече класиралия се “Левски Лукойл” в спор за златните медали. За предстоящия тази вечер  двубой от щаба на БК “Берое” приканват цялата старозагорска спортна общност да подкрепи възпитаниците на Любомир Минчев, които имат нелека задача. 

За първи път баскетболният символ на Стара Загора достига до финален пети мач и то в собствения си град. При предишното си и първо в историята на клуба класиране до финала “зелените” победиха на същата фаза през 2017г. отбора на “Черно море” с 3:0. 

Главен съдия за срещата днес е Владимир Цеков. Негови помощници са Венцислав Великов и Ивайло Ресиловски, а делегат е Красимир Стойнов. Надеждите на феновете на “Берое” са, че тази вече късметът ще бъде отново на тяхна страна, след като в предишния двубой тимът от Ботевград буквално бе понесен на крилете на спортния шанс, който доведе до това двама от играчите на “Балкан” да приключат двубоя със 100% успеваемост при стрелбата от зоната на трите точки. 

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com