Свържете се с нас

Стара Загора

Стара Загора с четири номинации в конкурса „Сграда на годината“

Published

on

Стара Загора е с четири номинации в най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България – „Сграда на годината“. През 2023 година Общината участва с два обекта в категория „Социална инфраструктура – образование“ – сградите на новата детска градина „Липа“ и общежитието на Професионалната гимназия по компютърни науки „Проф. Минко Балкански“. Кандидати за отличие са още реновираната отсечка от ул. „Св. Княз Борис” в участъка от бул. „Руски” до бул. „Св. Патриарх Евтимий” в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ и новата база в Индустриална зона „Загоре“ на местна компания, участник в категория „Производствени и логистични сгради“.

Всеки, който желае, може да даде своята подкрепа до 13 декември на следния линк: https://www.buildingoftheyear.bg/bg/uchastnici Победителите в различните категории ще станат ясни на стилна церемония на 14 декември в София.

Целта на традиционния  конкурс е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти, както и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Признание се дава и на хората, свързани с реализацията им – инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс „Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на МРРБ. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството у нас.

Продължете с четенето

Стара Загора

„Берое“ отново отваря фенмагазина и ще продава абонаментни карти

Published

on

ПФК „Берое“ стартира продажба на абонаментни карти за оставащата част от домакинските срещи от сезон 2023-2024 г., съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.
Картите ще се продават от четвъртък (22 февруари) в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход). Магазинът ще работи до събота включително (14-18 ч.)
В деня на мача срещу „Лудогорец“ (26.02) абонаментни карти ще може да закупите и от билетната каса на южния вход.
Цените са както следва:
Обикновена абонаментна карта: 50 лв.
ВИП карта: 300 лв.
Продължете с четенето

Стара Загора

Двойно вдигат таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора

Published

on

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинската администрация. Така един час престой за автомобил вече ще струва два лева, ако предложението бъде одобрено на предстоящата в края на месеца сесия на местния общински съвет. За Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт. И е най-ниската в страната.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Продължете с четенето

Стара Загора

Условна присъда получи бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Published

on

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в хода на досъдебното производство между Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника на мъжа. Това става ясно от писмен отговор до Радио Стара Загора от Окръжен съд – Стара Загора.

Пред Съда извършителят е признал вината си за това, че на 28 ноември, миналата година без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните средства, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Количеството е било в особено големи разбери  – марихуана с общо тегло малко над 15 килограма, на стойност над 300 000 лева.  

Издадена условна присъда  от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок. Освен това мъжът ще заплати и глоба от 10 000 лева. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com