Стара Загора има готовност с 320 легла за болни с коронавирус

Общо с 320 легла разполага Стара Загора за пациенти с коронавирус. Това съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова на сесия на общинския съвет днес. По думите й има готовност и за изграждането на полева болница с 250 легла. До броени дни ще пристигне и голяма доставка на предпазни материали за работещите на първа линия медици в Университетската болница “Проф.д-р Стоян Киркович”.

В готовност са и над 30 доброволци, студенти последен курс от специалност “Медицина” и техни преподаватели, една част от тях вече работят в Клиниката по инфекциозни заболявания.
Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се поставят между 30 и 50 души. Това съобщи секретарят на Общината Делян Иванов. По думите му има наложени карантинни мерки има хора както в града, така и в шест села, има образувани и две досъдебни производства за нарушаване на извънредното положение. Мобилни екипи помагат ежедневно в града и селата на нуждаещи се възрастните хора – трудноподвижни, самотноживеещи, със закупуване на храни и лекарства.

В ромския квартал “Лозенец” се извършва пълна дезинфекция на жилищния район. Създадена е организация за обеззаразяване още на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали на Стара Загора и селата, както и при спирките на обществения транспорт. До момента има записани над 60 доброволци в Общината. БТА

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com