Стара Загора бе първата извънстолична спирка на автошествието „Кола на годината“

„С добре дошли посрещаме тази вечер организаторите и екипите на автомобилното шествие за избор на „Кола на годината“, както и всички любопитни старозагорци. Тази инициатива е с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Признавам, че дълго се колебахме къде точно да позиционираме автомобилите – определено изборът на една от алеите в парк „5-ти октомври“ е удачен. С тези думи, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова уважи 30-те екипа и още толкова автомобили, които са част от автошествието.

Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ти пореден път в началото на новата година, по традиция на пищна церемония. Гласуването по строг регламент правят журналистите от Прес Авто клуб – България. Пътуващото шествие е най-новата идея на сдружението, обединяващо българските автомобилни журналисти. Началото му бе дадено в София днес. Стара Загора е първата спирка извън столицата.

Любителите на автомобилите имаха възможност да разгледат, снимат и получат информация от първа ръка за изложените автомобили, както и иновативни решения свързани с тях. Екипажите им бяха обособени от пилот и навигатор – журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили за България.

Атрактивни викторини, както и фейсбук предизвикателство за най-щура снимка, свързана с някой от автомобилите, допълнително развесели посетителите. Победителите имаха шанс да си тръгнат от Градската градина с билет за международния автосалон в София, който отваря врати през октомври. Мобилният автосалон ще потегли утре към Казанлък, а след това и към  Челопеч.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com