Спокойна е обстановката в Центъра за временно настняване в Стара Загора

Бездомните хора са сред най-рисковите групи в настоящата пандемия от коронавирус, затова е от особено голямо значение да се погрижим за тях. Това каза за радио Стара Загора Мария Милушева, директор на Центърът за временно настаняване на бездомни в Стара Загора. Всяко лице, което има нужда, може да заяви желание при нас, да се координира в дирекция “Социално подпомагане”, оттам той бива насочен към РЗИ за безплатен тест за COVID-19 и след отрицателен резултат можем да го настаним, уточни Милушева.

Призивът ни е хората, които имат потребност да ни потърсят, но да бъдат така добри да спазват нашите напътствия. В Центъра има осигурен храноден, помещения за споделяне на свободното време, условията са добри, обобщава Мария Милушева. Тя уточни, че към днешна дата се спазват всички препоръки, свързани с мерките срещу разпространението на коронавируса, осигурени са дезинфектанти, както и всички условия за нормален живот.

Припомняме, че Центърът съществува вече пета година в Стара Загора и работи целогодишно на държавна издръжка. Капацитетът му е за 10 потребители. БНР

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com