Сватби

Собственик на заложна къща в Стара Загора готвел убийство в Милано

44-годишен собственик на заложна къща  в Стара Загора е подготвял убийството на 85 – годишен италианец, като за целта чрез посредник е уговарял живеещата с миланския милионер Франческо П. българка как да го изпрати в отвъдното.

Станко Желязков беше доведен с белезници в старозагорския районен съд следобед в петък, за защитата му се грижеха трима известни адвокати.

По разпореждане на дежурния съдия делото по мярката за неотклонение се гледаше при закрити врати. Запознати с досъдебното производство коментират, че уговорките за убийството на чужденеца са били правени в началото на годината, но оперативните сигнали стигнали до нашите криминалисти преди малко повече от месец. Белезниците щракнали около китките на заралията на 10 октомври, установен е и посредникът – 29-годишният Господин Павлов, който в момента изтърпява ефективна присъда за наркоразпространение.

Под сурдинка беше обяснено, че младият Павлов имал интимна връзка с 65-годишната Емилия К., която от над 25 години живеела на Ботуша и от доста време живеела на семейни начала с италианеца. Само единият от фамилните имоти на милионера, огромна  къща на центъра на Милано  бил оценен на повече от 1,5 млн евро.

Преди да бъде въведен в залата Желязков се разкрещя, че иска публичен процес и че настоява да направи изявления пред медиите.Намиращите се в кулоарите на съда съпруга и дъщеря категорично отказаха какъвто и да е коментар.

Срещу него и Павлов има повдигнато и още едно обвинение: за измама в особено големи размери през периода януари 2016-а до март т.г. В съдружие двамата старозагорци успели да сложат ръка на 110 000 лв и 5 500 лв, но това им престъпление не било спрямо чужденец.

От прокуратурата поискаха постоянно оставяне зад решетките с мотива, че досъдебното производство е в самото си начало, а бизнесменът може да се укрие или да окаже въздействие върху свидетелите.

Името на Станко Желязков се появи в публичното пространство преди повече от 10 години, когато беше арестуван по обвинение в лихварство заедно със старозагорски адвокат и негови близки. Делото тогава отиде в Специализирания съд, в последствие единият от обвиняемите по делото осъди прокуратурата и получи 20 000 лв за нанесени му неимуществени вреди.

Само преди 2 месеца, през нощта на 18 август неизвестни подпалиха барата на Желязков, тогава огънят унищожи над 2 000 килими и пътеки, оставени там за изпиране. До момента няма задържан извършител.

Справка в Търговския регистър показва, че старозагорецът е едноличен собственик на заложната къща „Експрес 2017“, която е регистрирана  преди няколко месеца с уставен капитал от 2 лв.На негово име се водят още три еднолични дружества с почти идентичен предмет на дейност.

monitor

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com