Сняг и заледени пътища по високите части на страната. Снощи, на прохода “Шипка” е паднал около 10 сантиметра сняг. Платното е разчистено, но шофьорите трябва да се движат с особено внимание.

Сняг и заледени пътища по високите части на страната. Снощи, на прохода “Шипка” е паднал около 10 сантиметра сняг. Платното е разчистено, но шофьорите трябва да се движат с особено внимание. 

В района на места има и гъста мъгла.
Панорамният път Шипка – Бузлуджа е затворен. Спряно и движението и по пътя към Паметника на Свободата, заради снега и лошите условия, предаде Блиц.

Още през нощта е започнало почистването на прохода „Шипка” и в петък сутринта няма проблеми при преминаването на прохода.
Директорът на Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов обясни пред Нова телевизия, че най-вероятно бариерата към Паметника на свободата ще остане затворена до края на зимния сезон. “Достъпът до монумента ще се осъществява единствено и само по пешеходния път”, добави той.

„Ситуацията е овладяна. Атмосферните условия тук са много динамични. Апелирам към всички водачи, които преминават, да бъдат изключително съобразителни и внимателни, когато преминават през прохода „Шипка”, каза собственикът и управителят на пътноподдържащата фирма на прохода Йонко Иванов.

Няма ограничение за движението на МПС по републиканската пътна мрежа на територията на Стара Загора. В четвъртък вечерта имаше много сериозна валежна обстановка на прохода „Шипка”. На проход „Хаинбоаз” температурите са положителни, не вали дъжд и няма ограничение на движението”, каза началникът на Агенция за пътно управление в Стара Загора Илия Златев.

Снежната покривка на връх Ботев е 13 см, а на Рожен – 3 см., съобщава „Фокус“, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Данните са към 05.00 часа.

В момента продължава снеговалежът на връх Мургаш, където все още не се е образувала снежна покривка.

През уикенда ни очаква студено време, сняг от началото на следващата седмица. В планините остава облачно и със снеговалежи на места.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com