Стара Загора

Снимат филм в Музея на религиите в Стара Загора

От днес – понеделник (23.06.) в 13:00 часа започват снимките на филма “Поглед от ръба” в Стара Загора. Това е танцов филм, който се заснема на 12 различни културно-исторически и природни места в България – Пловдив, Проходна пещера, крепост Овеч, Слънчев бряг, Музеят на религиите в Стара Загора и други.

Филмът е колаборация между български и американски екип: режисьор-хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска и 4-ма български танцьори (Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов) и двама американски артисти – операторът и монтажист Кевин Чиу и композитора Джулиън Лайтнър. Кога човешкото тяло е в хармония с тези места и кога изолацията или преекспонирането на една среда могат да предизвикат разруха? В търсене на отговорите на тези въпроси филмът изследва пространствения диалог между човек и заобикалящата го среда чрез съвременен танц и цели да вдъхнови публиката да обича пространствата, които обитава.

Реализира се с подкрепата на Национален фонд “Култура”, Дерида Денс Център и е част от програмата на “Пловдив 2019 – Европейска столица на културата”. След заснемането филмът ще бъде представен в София и Пловдив, както и изпратен в международни фестивали.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com