Стара Загора

Служители на ОДМВР – Стара Загора предотвратиха голяма имотна и парична измама

На 10.10.2017 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране  на престъпления, свързани с извършване на измами в особено големи размери и подбуждане към убийство на чужд гражданин. Задържан е С. Ж., на 44 г., от гр. Стара Загора и са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване на три адреса в гр. Стара Загора, при които  са намерени и иззети вещи и документи, относими към цитираната престъпна дейност.

Установено е, че през 2017 г. С. Ж. е подбуждал лице от женски пол към убийството на италиански гражданин и че в периода от месец януари 2016 г. до 20.03.2017 г., в условията на продължавано престъпление и в съучастие с Г. П., на 29 г., от гр. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуда у другиго и с това причинил имотна вреда в размер на 110 000 лв. и 5 500 евро, като измамата е в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство, по което на С. Ж. е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 211от НК и по чл. 117 ал.2 от НК. На 11.10.2017 г. с постановление на РП – Стара Загора на лицето е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com