Симпатизанти на ГЕРБ от Стара Загора също пътуват за контрапротеста

Симпатизанти на партия ГЕРБ от Стара Загора пътуват към София, за да участват в контрапротеста обявен за 19 часа, в защита на правителството. Това съобщи областният координатор на партията Пламен Йорданов. Контрапротестът е отговор на новия протест пред Президентството, който започна в 15.00 часа, организиран в социалните мрежи след вчерашната акция на Прокуратурата на “Дондуков” 2.

Йорданов не уточни колко души ще участват в събитието, защото идеята е възникнала спонтанно и хората са се самоорганизирали.

„Това, което видяхме снощи и всички симпатизанти на ГЕРБ ни възмути страшно много, тъй като такова поведение на Държавния глава и разпознаваеми фигури в обществения живот и този остър език беше неприемлив. Затова решихме да изразим подкрепата си към всичко, което прави правителството“, каза Йорданов. По думите му никой от областните и общински ръководители в партията не е инициирал това събиране.

„Напротив още от снощи наши членове и симпатизанти ме питат как да изразят своята подкрепа. Смятам, че не малко ще бъдат и от нашата област“, каза Пламен Йорданов. Той добави, че пред Министерски съвет тази вечер подкрепата си ще изразят също старозагорските депутати и членове на групата общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора.

„Ние не протестираме, ние изразяваме подкрепата си към правителството и за всичко, което прави за България и нашето проевропейско развитие“, обясни Йорданов.

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com