Сватби

Сидеров: Валери Митков е масон, съдружник на Ковачки и има закрилата на Първанов

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира трагедията в с. Горни Лом и големия брой – 143 нарушения, които са направени от собственика, но не са коригирани, съобщава пресцентърът на партията. Според Сидеров това означава сериозен политически чадър. Той заяви, че собственикът Валери Митков е масон, съдружник е на Ковачки и има закрилата на бившия президент Георги Първанов. Лидерът на АТАКА припомни, че заводът е приватизиран през 2003 г. по време на масонското правителство на Сакскобургготски.
Сидеров обърна внимание на факта, че това е поредният случай, при който в завода става инцидент. „Заводът трябваше да бъде затворен, собственикът му даден на съд и осъден за безстопанствено отношение. Господин Масона, великият магистър има политическа, освен масонска закрила. Те са свързани нещата. Крайно време е да се разплетат масонските връзки в политиката, бизнеса, магистратурата. Защото в България масонски ложи управляват реално политика, бизнеса и съдебна система. Това, което едно време много обичат да повтарят някои папагали ДС, ДС сега са масоните“, допълни Сидеров.
Той коментира и една от покупките на Митков – дом-паметник „Пейо Яворов“, за който се поема ангажимент да се възстанови, но това не се случва. Напротив, масоните искат да я направят увеселително заведение.
Лидерът на националистите коментира, че тази трагедия е нямало да се случи, ако пред 2012 г. е бил приет предложеният от АТАКА законопроект за утилизация на боеприпасите. Според закона всички такива предприятия стават държавна собственост, стопанисват се и се ръководят от Министерство на отбраната. Законопроектът е отхвърлен.

пресцентър Атака / ПИК

You must be logged in to post a comment Login

This site is protected by wp-copyrightpro.com